Nabo til vejarbejdet
Letbane

Udbud på Odense Letbane skydes i gang med infodag for leverandører

23. november 2015

 

Torsdag 26. november afholder Odense Letbane P/S ”Tender Launch” for de virksomheder og konsortier, der er udvalgt til at byde på letbanevognene og transportsystemet. Dagen vil byde på information om letbaneprojektet og udbudsprocessen samt sætte rammen for det kommende års forhandlinger.

I september blev i alt 15 ansøgere ud af 36 udvalgt til at være med i de første to store udbud på Odense Letbane. Der er tale om store virksomheder og konsortier, der hermed er udpeget til at byde på letbanevognene samt transportsystemet – det vil sige skinner, køreledninger, master, stationer og vedligeholdelsescenter.

Torsdag 26. november lyder det officielle startskud på udbudsprocessen, når repræsentanter fra de udvalgte, også kaldet prækvalificerede, virksomheder og konsortier samles til ”Tender Launch” – en informationsdag i Odense Koncerthus, hvor Odense Letbane P/S vil fremlægge projektet og den kommende proces.


Stor interesse for at deltage

- Vi har oplevet en stor interesse for at deltage i vores Tender Launch. Alle de udvalgte virksomheder og konsortier deltager i arrangementet. Det er jeg virkelig glad for, siger Mogens Hagelskær, administrerende direktør for Odense Letbane P/S, og uddyber:

- Det er første gang, at vi skal kigge de kommende bydere i øjnene. Vores Tender Launch kommer til at sætte scenen for de grundige forhandlinger, hvor buddene skal konkretiseres i flere omgange. Her er gode relationer og et tæt samarbejde helt essentielt. Derfor er det vigtigt for os at få et godt afsæt, så vi kan få skabt et solidt fundament for forhandlingerne i den kommende proces.

Dagen kommer til at foregå med en gennemgang af letbaneprojektet, de mange tekniske detaljer og retningslinjerne for udbuddene. Udbudsforhandlingerne vil forløbe hele næste år. Ved udgangen af 2016 forventes der at blive skrevet kontrakt med vinderne af de to udbud på transportsystemet og letbanevognene.

- For os handler dagen i høj grad om, at de kommende bydere får en forståelse for de ambitioner, Odense har for letbanen. På Tender Launch bliver grundstenen lagt til, at Odense får en letbane, der passer godt ind i bybilledet og lever op til den kvalitet og pris, som vi ønsker, slår administrerende direktør Mogens Hagelskær fast.


Opfordres til at bruge leverandørportal

De kommende bydere vil på dagen blive opfordret til at tilmelde sig og bruge den leverandørportal, som Odense Letbane P/S netop har stillet til rådighed på letbanens hjemmeside. Her kan potentielle underleverandører, også mindre virksomheder, der måske er ukendte i en international kontekst, gøre sig synlige over for letbanens kommende leverandører.

Det omfattende udbudsmateriale til de to udbud er netop blevet godkendt af Transport- og Bygningsministeriet, Odense Kommune og Region Syddanmark.

Tender Launch dagen er et lukket arrangement kun for de prækvalificerede.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×