Byudvikling

Byen & Banen: Udstilling flytter til hjertet af det nye Odense

11. maj 2022

Udstillingen "Letbanen forandrer Odense" er nu rykket HELT ind i centrum - med opstilling ved overgangen mellem Vestergade og Overgade.

Fra 11. maj og resten af maj måned kan du ved selvsyn få et indtryk af den byudvikling, som Odense har gennemgået i takt med letbanens ankomst.

Det sker med udstillingen ”Letbanen forandrer Odense” – hvor tre kuber viser FØR og NU-billeder fra 11 udvalgte steder i byen.

Udstillingen er en del af Odense Letbanes forårstema Byen & Banen, hvor vi stiller skarpt på letbanens betydning for Odenses byudvikling gennem artikler, podcasts, videoer mm.

Læs mere om Byen & Banen


Billederne viser glimt fra bl.a. Nyborgvej, Middelfartvej, Albanigade og Thomas B. Thriges Gade – sådan som stederne så ud i ”gamle dage”, og sådan som de ser ud nu, hvor letbanen trækker sit grønne - og nogle steder klinkebelagte - spor gennem byen. 

Letbanens åbner 28. maj, og på dagen har du mulighed for at dykke ned i de mange forskellige historier om byens udvikling langs letbanen.

Driftsstarten markerer samtidig afslutningen på et gigantisk anlægsarbejde, der tog sin begyndelse i 2015 – og som allerede nu har forandret Odense ganske markant.

Få seneste nyt fra Odense Letbane - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse