Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Trafik

Vejarbejde i Frederiksgade hen over sommeren – hold øje med skiltene

20. juni 2016

 

Som forberedelse til letbanen skal der flyttes vand-, kloak- og fjernvarmerør i krydset, hvor Frederiksgade møder Nyborgvej. Arbejdet bliver udført hen over sommeren og koordineret med Odense Kommunes vejarbejde i Frederiksgade, så de samlede trafikgener bliver mindst mulige.

Frederiksgade bliver lukket i begge ender og spærret for gennemkørsel fra lørdag 9. juli til søndag 17. juli. Og Benediktsgade bliver ensrettet i uge 29 – 31, altså fra mandag 18. juli til søndag 7. august.

Det er de vigtigste ændringer i trafikken som følge af, at der fra uge 25 til 31 bliver udført forskelligt vejarbejde i krydset, hvor Frederiksgade møder Nyborgvej. Her skal Fjernvarme Fyn og Vandcenter Syd flytte rør, så de i fremtiden ikke ligger i vejen for letbanen.

- Arbejdet i krydset bliver udført fra slutningen af juni til starten af august, hvor der er mindst trafik i byen. Samtidig koordinerer vi med det vejarbejde, som Odense Kommune skal lave i Frederiksgade. Her skal der opsættes en ny lysregulering for at afhjælpe presset på den snævreste del af gaden og gøre den mere trafiksikker. Ved at tænke de to vejprojekter sammen kan vi reducere de samlede trafikgener til det mindst mulige, forklarer Lars Scheuer, der er projektchef med ansvar for ledningsflytninger hos Odense Letbane P/S.

 

Læs mere om arbejdet med at trafiksikre Frederiksgade her

 

For at sikre færrest mulige trafikgener vil det desuden være nødvendigt at arbejde frem til klokken 20.00 på hverdage samt i nogle weekender. Det kan medføre støjgener uden for normal arbejdstid for de umiddelbare naboer.

I ugerne op til og efter de store trafikomlægninger bliver der lavet forskelligt vejarbejde i krydset. Trafikken kan hér opretholdes næsten som normalt, men bilister vil blive ledt over i andre vognbaner end normalt.

- Så vi vil opfordre alle til generelt at køre langsomt i området hen over sommeren – og holde godt øje med skiltningen, siger Lars Scheuer, projektchef hos Odense Letbane P/S.

Busruterne, som normalt kører gennem Frederiksgade, vil blive omlagt i det tidsrum, hvor Frederiksgade er spærret. Men vil ellers køre på de normale ruter i den resterende del af perioden. Hold dig orienteret om de ændrede busruter på Fynbus’ hjemmeside.

 

Følg arbejdet i Benediktsgade og tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Overordnet tidsplan for arbejdet 

(med forbehold for ændringer og mindre afvigelser) 

Uge 25  Vejarbejde i krydset i weekenden. Trafik som normalt, dog ændrede kørebaner. 
Uge 26  Vejarbejde i krydset. Trafik som normalt, dog ændrede kørebaner. 
Uge 27  Vejarbejde i krydset. Trafik som normalt, dog ændrede kørebaner. 
Uge 28  Vejarbejde i krydset samt i Frederiksgade. Frederiksgade lukkes i begge ender og spærres for gennemkørsel (fra lørdag 9. juli i uge 27). 
Uge 29  Vejarbejde i krydset samt i Frederiksgade. Benediktsgade ensrettes mod øst. 
Uge 30  Vejarbejde i krydset samt i Frederiksgade. Benediktsgade ensrettes mod øst. 
Uge 31  Arbejde i krydset samt i Frederiksgade. Benediktsgade ensrettes mod øst. 

 

Letbanens naboer i Benediktsgade er overvejende positive

  

undefined

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse