Nabo til vejarbejdet
Trafik

Vejarbejde i TBT-krydset i uge 30 – færre kørebaner end normalt

21. juli 2016

 

VandCenter Syd er i øjeblikket i gang med at føre et nyt, stort kloakrør under Thomas B. Thriges Gade. I uge 30 skal røret føres under hjørnet af krydset, hvor Østre Stationsvej møder Thomas B. Thriges Gade.

Hele hjørnet skal være arbejdsområde under arbejdet. Biltrafikken skal ledes over i de modsatte vejbaner – både på Thomas B. Thriges Gade og Østre Stationsvej. Derfor vil der – fra søndag 24. juli om aftenen og frem til mandag 1. august om morgenen – være indsnævringer og ændringer af kørebaner.

 

Krydset er åben for kørsel i alle retninger, mens arbejdet står på. Men både når man kommer fra vest (Østre Stationsvej), nord (Thomas B. Thriges Gade) og øst (Hans Mules Gade), vil der mangle en kørebane i forhold til det normale.

 

 

Arbejdet på Østre Stationsvej bliver brugt til at imødegå skybrud

 

 

Vejarbejdet er planlagt hen over sommerferien, hvor der er mindre trafik i Odense end normalt. Alligevel er der risiko for, at de indsnævrede kørebaner kan føre til trængsel og kødannelse i perioder med spidsbelastning. Derfor kan det være en fordel, hvis man som bilist kan finde en alternativ rute uden om krydset i uge 30.

 

Fodgængere og cyklister skal også være opmærksomme på, at der er ændringer i krydset.

 

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

undefined

 

 

By- og Kulturforvaltningen har godkendt trafikafviklingen og arbejdet, der bliver udført både i dag- og nattetimer.

 

- Vi arbejder i døgndrift for at indskrænke det tidsrum, hvor det er nødvendigt at spærre vejbaner af. Arbejdet vil selv sagt betyde, at der kan opleves støj og blink fra arbejdende maskiner i nattetimerne. Men kommunen har vægtet, at arbejdets skal udføres hurtigst muligt. Vi håber på forståelse for dette fra områdets beboere, da det er intentionen, at arbejdet samlet set skal genere mindst muligt, forklarer Liselotte Jensen, der er senior projektleder hos Vandcenter Syd.

 

 

Stor tunnel under tunnelen skal sikre Ørbækvej mod skybrud

 

 

- Vejarbejdet er en del af VandCenter Syds ledningsflytninger forud for letbanebyggeriet. Lejligheden bliver også brugt til at lave bedre sikring mod skybrud på Østre Stationsvej ved at lægge et meget større kloakrør end det eksisterende, siger Lars Scheuer, der er projektchef med ansvar for ledningsflytninger hos Odense Letbane P/S.

 

Det nye rør har således en diameter på 1,40 meter ved krydset – og op til 2 meter på resten af Østre Stationsvej. Læs mere om arbejdet med at klimasikre Østre Stationsvej i denne artikel.

 

 

Følg arbejdet på Østre Stationsvej og tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×