Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Trafik

Vestre Stationsvej bliver ensrettet fra mandag den 3. august

14. juli 2015

 

Forsyningsselskaberne skal flytte rør og kabler på Vestre Stationsvej for at gøre klar til det kommende byggeri af letbanen. Derfor indsnævres en del af vejen til ét spor. Det får betydning for bil- og bustrafikken i området. 

Snart begynder arbejdet med at gøre Vestre Stationsvej klar til letbanen. De lokale forsyningsselskaber skal flytte deres rør og kabler i jorden, så der senere kan anlægges skinner og stationer. Det får betydning for trafikanterne.

Fra mandag den 3. august vil en del af Vestre Stationsvej – fra Vesterbro til Fjordsgade – blive indsnævret til ét spor og ensrettet i retning fra Vesterbro mod Banegården.

Vestre Stationsvej bliver holdt åben i den ene retning, så påvirkningen på biltrafikken bliver så skånsom som muligt, når forsyningsselskaberne skal flytte ledninger. Samtidig er det blevet besluttet, at arbejdet bliver delt op i to faser, så der kun arbejdes på en del af Vestre Stationsvej ad gangen.

Den første fase af gravearbejdet foregår som sagt på strækningen mellem Vesterbro og Fjordsgade. Dét arbejde forventes at vare fra august og frem til nytår. Med forbehold for eventuelle ændringer undervejs i tidsplanen.

Derefter flytter arbejdet – og ensretningen – til strækningen mellem Fjordsgade og Rugårdsvej.


Vindegade ensrettes i modsat retning

Under hele perioden med gravearbejde vil beboere have adgang til deres ejendomme. Og erhvervslivet, herunder butikskunder, skal også have fuld adgang. Renovation vil fungere som normalt, og brand- og redningsberedskabet skal altid kunne komme frem.

Samtidig er det vigtigt at understrege, at cyklister og fodgængere fortsat kan færdes i begge retninger på Vestre Stationsvej, selvom der bliver gravet i gaden.

De primære omkørselsveje for øvrige trafikanter, herunder biler og lastbiler, er Rugårdsvej/Grønlykkevej samt Vindegade.

En del af parallelgaden Vindegade, mellem Klostervej og Grønnegade, bliver også ensrettet - fra centrum og ud Føtex/Vesterbro. Det er, for at den smalle gade ikke skal blive overbelastet med biltrafik.

Vigepligten i T-krydset ud for Grønnegade bliver ændret, så trafikken kan glide nemmere gennem Vindegade.


Bybusser får nye ruter gennem Centrum

Arbejdet på Vestre Stationsvej får også betydning for en lang række bybusser,der får omlagt deres ruter. Du kan læse mere om ændringerne i bybussernes ruter på Fynbus’ hjemmeside.

Fra den 3. august bliver trafikken på Ørbækvej – på strækningen fra Nyborgvej til Munkerisvej – også påvirket at forberedelserne til letbanen. Her indsnævres vejen fra to til ét spor i hver retning. Ørbækvej er dog forsat åben i begge retninger.

Læs mere om arbejdet på Ørbækvej i denne artikel.

Husk at du kan bruge Odense Kommunes "Ruteplanlæggeren" til at finde nye veje, mens arbejdet står på. Du finder Ruteplanlæggeren på www.odense.dk/nyeveje.

 

Se kortet over den første fase af arbejdet (fra Vesterbro til Fjordsgade) herunder - og hent kortet i fuld størrelse ved at klikke her

undefined

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse