Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Anlægsarbejde

Vestre Stationsvej bliver gjort klar til kabler inden juleferien

17. december 2015

 

Nye huse bliver ofte bygget med tomme rør i murene, så det er let at trække kabler rundt i væggene. På Vestre Stationsvej bruges den samme metode i det komplekse arbejde med at omlægge kabler, der foregår lige nu.

Arbejderne på Vestre Stationsvej er i gang med at færdiggøre de sidste planlagte projekter inden juleferien. Ét af projekterne, der skal være færdig inden jul, er støbningen af 22 såkaldte tomrør på tværs af Vestre Stationsvej.

Det foregår bag afspærringen i krydset ved Store Glasvej, hvor Helge og hans to kollegaer fra Munck er i gang med at forberede de 11 nederste rør til at blive dækket med beton.

Hullet, som rørene ligger i, er mellem en og to meter dybt. Så kommer kablerne ikke til at ligge i vejen for letbanen, når den senere skal anlægges.

- De 22 rør skal forsyne beboerne omkring Vester Stationsvej med el, fibernet, telefon- og antennekabler. Rørene er tomme, når vi lægger dem. Så er de klar til, at forsyningsselskaberne kan trække kabler igennem i løbet af det nye år, forklarer Helge og fortsætter:

- Der er bestilt asfalt til på torsdag, så hullet kan blive sikkert lukket, inden vi går på juleferie.


Arbejdet flytter længere op ad vejen

Der er også andre huller på Vestre Stationsvej, der skal lukkes, inden arbejdet kommer til at stå forholdsvis stille hen over jul og nytår.

I starten af det nye år vil den igangværende del af arbejdet på Vestre Stationsvej – mellem Vesterbro og Fjordsgade – blive færdigt. Så får naboerne på denne strækning fred og normal trafik i begge retninger, indtil anlægsarbejdet på selve letbanen begynder.

Det forberedende arbejde, hvor der bliver flyttet forsyningsledninger, forsætter imidlertid på den sidste del af Vestre Stationsvej, strækningen mellem Fjordsgade og Østre Stationsvej. Her vil trafikken blive ensrettet med kørselsretning mod øst – ind mod banegården.

 

undefined

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse