Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mennesker

Vi bygger letbanen: Betonstøberen

11. september 2019

 

Hundredvis af mennesker deltager og bidrager på den ene eller anden måde til at bygge letbanen.

Jakkesæt eller orange vest, skrivebord eller skurvogn. Lige meget hvordan man arbejder, skal alle arbejde sammen. Fra den tidligste planlægning over de mange udbud til det forberedende arbejde, ledningsflytningerne, anlægsarbejdet og det egentlige sporarbejde.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

I denne serie kan du møde nogle af dem, der er med i den sidste fase af letbanearbejdet – at skabe selve letbanesporet og få togene på skinnerne.

Denne gang med Jens Henriksen, som er formand for betonholdet.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


Jens Henriksen, formand for betonholdet. Fotograf: Lasse Olsson

 

Hvad laver du på letbaneprojektet?

Jeg står for beton- og forskallingsarbejdet. Jeg skal sørge for, at folkene laver det, de skal. Men jeg er lidt af en ‘blæksprutte’. Der er også en masse papirarbejde, registrering og så videre.

 

Hvad kan du bedst lide ved dit job?

Det er spændende, når der er mange operationer i gang, og vi har gang i mange forskellige processer på mange forskellige steder. På papiret ser alting altid nemt ud, men sådan er virkeligheden ikke. Ting tager nogle gange længere tid, end man har planlagt. Så vil den erfaring, der kommer af at have været med på mange andre store projekter, gøre sig gældende.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

Hvad er din største udfordring?

De erfarne betonfolk hænger ikke på træerne. Vi kan ikke altid finde folkene herhjemme, så vi har en del udlændinge på byggepladserne. Det er altid en udfordring, også rent sprogmæssigt. Men jeg har rejst en del, så jeg er vant til at arbejde med anderledes kulturer. Min filosofi er, at jeg skal forklare, hvorfor tingene skal laves, som jeg siger – og ikke, som man måske har været vant til det. Jeg synes, det går fornuftigt.

 

Hvad håber du, at letbanen vil give Odense?

Vi lidt ældre folk kan jo huske sporvognene, så det er lidt sjovt, at man vil lave sådan noget igen. Men jeg håber, at det bliver noget, som de unge mennesker virkelig vil benytte sig af. Det er de unge, man skal have fat i. Letbanen er lavet, så det er nemt at komme ind til byen eller til uddannelsescentrene. Så jeg håber, at den får den indflydelse på centrum, som man har tænkt sig i sin tid.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse