Mennesker

Vi bygger letbanen: Byggelederen

18. oktober 2019

 

Hundredvis af mennesker deltager og bidrager på den ene eller anden måde til at bygge letbanen.

Jakkesæt eller orange vest, skrivebord eller skurvogn. Lige meget hvordan man arbejder, skal alle arbejde sammen. Fra den tidligste planlægning over de mange udbud til det forberedende arbejde, ledningsflytningerne, anlægsarbejdet og det egentlige sporarbejde.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

I denne serie kan du møde nogle af dem, der er med i den sidste fase af letbanearbejdet – at skabe selve letbanesporet og få togene på skinnerne.

Denne gang med Mikkel Eskam Weidemann, der er byggepladsleder på letbanens store kontrol- og vedligeholdelsescenter i Hjallese. 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mikkel Eskam Weidemann, byggepladsleder på kontrolcentret. Fotograf: Lasse Olsson

 

 

Hvad laver du på letbaneprojektet?

Mit arbejde er at styre vores underentreprenører og koordinere de forskellige aktiviteter på byggepladsen, hvor vi bygger letbanens store kontrol- og vedligeholdelsescenter i Hjallese. Lige nu (juli 2019, red.) har jeg cirka 70 mand under mig af flere nationaliteter, heriblandt både spaniere og danskere. Og i peak-perioden (nu, red.) kommer vi op på 100-120 mand på byggepladsen.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

Hvad er det bedste ved dit job?

For mig er udfordringen på letbaneprojektet, at vi skal have letbanetogene til at passe ind i en bygning – med alt hvad dertil hører af kørestrøm og andre ting, der følger med. Det er nyt og spændende for mig. Og én af grundene til, at jeg sagde ja til jobbet.

 

Hvad håber du, at letbanen vil give Odense?

Jeg tror, at letbanen vil få samme betydning, som Metroen har fået for København. Før Metroen åbnede, var folk også forbeholdne og havde svært ved at se fordelene. Men Metroen har givet København en helt anden infrastruktur, hvor folk bevæger sig rundt på en ny og anderledes måde, og alting er blevet mere effektivt. Jeg tror på, at letbanen kan gøre det samme i Odense. Specielt i forhold til det nye regionssygehus, universitetet og byens handelscentre.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse