Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mennesker

Vi bygger letbanen: Elektrikeren

11. september 2019

 

Hundredvis af mennesker deltager og bidrager på den ene eller anden måde til at bygge letbanen.

Jakkesæt eller orange vest, skrivebord eller skurvogn. Lige meget hvordan man arbejder, skal alle arbejde sammen. Fra den tidligste planlægning over de mange udbud til det forberedende arbejde, ledningsflytningerne, anlægsarbejdet og det egentlige sporarbejde.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

I denne serie kan du møde nogle af dem, der er med i den sidste fase af letbanearbejdet – at skabe selve letbanesporet og få togene på skinnerne.

Denne gang med Alexandre Gonçalves, der er elektroingeniør og byggeleder.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Alexandre Gonçalves, elektroingeniør og byggeleder. Fotograf: Lasse Olsson

 

Hvad laver du på letbaneprojektet?

Jeg er ansvarlig for alt det arbejde, der handler om strømforsyning til letbanen. Altså alt fra kørestrømsmaster og kabler til transformatorstationer. Jeg overvåger vores underleverandørers arbejde og sikrer, at vi installerer det, der er bestilt. Jeg koordinerer også med resten af letbaneprojektet, ligesom jeg løbende finder de bedste praktiske løsninger i samarbejde med vores designteam i Portugal.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

Hvordan er det at arbejde i Danmark?

Jeg har tidligere været med til at lave kørestrøm på togprojekter i Portugal, Angola, Algeriet og Irland. Det adskiller sig ikke ret meget fra at lave letbane, for systemerne er de samme. Så den største forskel for mig er, at det er lidt sværere at komme ind på livet af folk i Danmark. Man skal gøre sig fortjent til folks tillid. Men når man først har vundet den, er danskerne meget søde og rare. Nu kender jeg mine kolleger bedre, og det er ikke længere kun arbejdet, der binder os sammen. Det er helt fint for mig med kulturforskelle. Når man flytter til et nyt land, skal man altid tilpasse sig.

 

Hvad håber du, at letbanen vil give Odense?

En letbane er en miljøvenlig transportform, og det går også nemt og hurtigt. For eksempel hvis man skal til IKEA eller universitetet. Så jeg tror, at letbanen vil bidrage til, at der er færre biler – og at der vil være bedre forbindelse mellem de forskellige bydele. Det bliver godt for Odense.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse