Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mennesker

Vi bygger letbanen: Fotoudstilling giver et blik ind under hjelmen

27. august 2019

 

Svejsere, brolæggere, vejingeniører, togteknikere, landmålere, sikkerhedseksperter, planlæggere, kommunikationsfolk… Disse og mange andre faggrupper er på hver deres måde involveret i at bygge letbanen i Odense.

Men hvem er de? Hvad laver de hver især? Og hvad tænker de egentlig selv om letbaneprojektet?

Nu kan du få en del af svarene i en fotoudstilling med titlen ’Vi bygger letbanen’. Den kan ses på pladsen foran Byens Bro og Kongens Have fra uge 35 og fem uger frem.

Udstillingen består af foto og interview, der tilsammen tegner en række portrætter af nogle af de mange, mange folk, der er med til at bygge letbanen. Billederne er taget af fotografen Lasse Olsson, der selv har base i Odense.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

- Vi vil gerne vise en anden side af letbaneprojektet, som ikke handler om vejarbejde, trafikomlægninger og store maskiner – som jo nok er det, man som odenseaner ellers lægger mest mærke til i hverdagen. Udstillingen giver et menneskeligt indblik og viser, at det er dedikerede mennesker med høj faglighed og stort engagement, der er med til at sikre udførelsen af Odenses største infrastrukturprojekt nogensinde, siger Rune Bager, der er chef for Nabokommunikation hos Odense Letbane og har været med i udviklingen af udstillingen.

Det er svært at opgøre, præcis hvor mange mennesker, der har været involveret i letbaneprojektet på den ene eller anden måde – fra forslaget blev født, til snoren bliver klippet, og letbanen åbner. Men det handler om hundredvis, måske ligefrem tusinder, når man begynder at tælle alle ansatte, rådgivere, entreprenører og underleverandører med.

 

Før og nu-billeder: Se forandringen i Bolbro og Odense C

 

Udstillingen viser et lille udsnit af de mange, der på nuværende tidspunkt er involveret i byggeriet. De kommer både fra bygherreorganisationen og rådgivervirksomhederne, der blandt andet står for tilsyn og planlægning, samt fra entreprenørerne, der står for det fysiske arbejde.

- Forhåbentlig bliver odenseanerne en lille smule klogere på, hvad det kræver at bygge en letbane. Og måske får de svaret på, hvad der motiverer folk til at arbejde på et så stort og kompliceret projekt, siger Rune Bager.

Det er planen, at udstillingen skal vises andre steder i byen henover det kommende år. Hvor og hvornår bliver meldt ud senere.

 

(Fotos i artiklen: Hans Kristian Hannibal Bach og Odense Letbane)

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse