Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mennesker

Vi bygger letbanen: Ingeniøren

11. september 2019

 

Hundredvis af mennesker deltager og bidrager på den ene eller anden måde til at bygge letbanen.

Jakkesæt eller orange vest, skrivebord eller skurvogn. Lige meget hvordan man arbejder, skal alle arbejde sammen. Fra den tidligste planlægning over de mange udbud til det forberedende arbejde, ledningsflytningerne, anlægsarbejdet og det egentlige sporarbejde.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

I denne serie kan du møde nogle af dem, der er med i den sidste fase af letbanearbejdet – at skabe selve letbanesporet og få togene på skinnerne.

Denne gang med Pernille Janbæk Jørgensen, der er assisterende byggeleder.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


Pernille Janbæk Jørgensen, assisterende byggeleder. Fotograf: Lasse Olsson

 

Hvad laver du på letbaneprojektet?

Jeg holder styr på entreprenørerne på vejarbejdet og har ansvar for at få tid og økonomi til at gå op. Jeg skal også sikre, at arbejdet bliver udført i en god kvalitet, så jeg fører tilsyn på byggepladserne. Hvis der opstår noget uforudset, er det min opgave at træffe beslutning om de tekniske løsninger.

Hvad kan du bedst lide ved dit job?

Det er en meget tværfaglig position for sådan én som mig. Jeg lærer rigtig meget om mange ting på et stort og spændende projekt. Det er langt hen ad vejen de samme processer, som man oplever i små projekter, men det hele er bare meget større – ligesom det involverer mange flere personer og interessenter. Så jeg får også et kæmpe netværk.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

Hvad laver du, når du ikke bygger letbane?

Jeg er en rigtig hestepige – det er en livslang hobby. Jeg bor i nærheden af Langeskov, hvor vi har tre heste samt fire, der er opstaldet. Derudover går jeg meget op i at bage kager og lave mad. Jeg har en madblog og har tit flotte kager med på kontoret.

Hvad håber du, at letbanen vil give Odense?

Jeg håber, at parkeringsanlægget ved motorvejen og forbindelsen til Svendborgbanen ved Hjallese Station vil give mening for borgerne, så letbanen også kan blive brugt at folk, der bor uden for Odense. Det kan lette hverdagen for pendlere og studerende.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse