Mennesker

Vi bygger letbanen: Inspektøren

15. november 2019

 

Mød Thomas Berget, der er arbejdsmiljøchef på letbanearbejdet, og som derfor bruger rigtig meget af sin arbejdstid på byggepladserne. 

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


Thomas Berget, arbejdsmiljøchef hos Odense Letbane. Fotograf: Lasse Olsson

 

Hvad laver du på letbaneprojektet?

Jeg skaber fokus på godt arbejdsmiljø og sikkerhed på byggepladserne. Jeg bruger rigtig meget af min arbejdstid på at føre tilsyn og deltage i sikkerhedsmøder og sikkerhedsrunder. Når vi har byggepladser med flere forskellige entreprenører, er det vores ansvar som bygherre at sikre, at der bliver koordineret mellem de forskellige, og at lovgivningen bliver overholdt.

 

Hvad kan du bedst lide ved dit job?

Det er utroligt sjovt at være med på et stort infrastrukturprojekt, som skaber store forandringer. Jeg glæder mig over, at jeg er med til forandre Odense.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

Hundredvis af mennesker deltager og bidrager på den ene eller anden måde til at bygge letbanen. I denne portrætserie kan du møde nogle af dem, der er med til at skabe letbanesporet og få togene på skinnerne.

Læs også de tidligere portrætter i serien:

Betonstøberen: Jens Henriksen

Elektrikeren: Alexandre Gonçalves 

Ingeniøren: Pernille Janbæk Jørgensen

Togmanden: Thomas Gram Rasmussen

Spormanden: Francisco Navarro

Landmåleren: Stefana Furnica

Byggelederen: Mikkel Eskam Weidemann

Nabokontakten: Marie Morthorst Bang

 

 

Hvad er den største udfordring?

På et stort projekt med store maskiner skal der også være stort fokus på sikkerheden. Vi er især udfordret af, at vi arbejder så bynært, ofte på meget lidt plads. Vi har mange entreprenører, hvoraf nogle er udlændinge. Inden for EU arbejder vi stort set med det samme regelsæt overalt. Men der er store forskelle på, hvordan man udmønter reglerne i praksis, hvordan man arbejder med forebyggelse og så videre. Det er meget spændende at arbejde med de forskellige arbejdskulturer.

 

Hvad håber du, at letbanen vil give Odense?

Jeg håber, at letbanen vil være med til at reducere biltrafikken. Jeg bor selv i Ferritslev, så jeg har prøvet Odenses trafik på egen hånd. Byen er præget af flaskehalse, så det er en stor del af motivationen for mig.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse