Mennesker

Vi bygger letbanen: Nabokontakten

1. november 2019

 

Hundredvis af mennesker deltager og bidrager på den ene eller anden måde til at bygge letbanen.

Jakkesæt eller orange vest, skrivebord eller skurvogn. Lige meget hvordan man arbejder, skal alle arbejde sammen. Fra den tidligste planlægning over de mange udbud til det forberedende arbejde, ledningsflytningerne, anlægsarbejdet og det egentlige sporarbejde.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

I denne serie kan du møde nogle af dem, der er med i den sidste fase af letbanearbejdet – at skabe selve letbanesporet og få togene på skinnerne.

Denne gang med Marie Morthorst Bang, der er kommunikationsmedarbejder og har ansvar for at holde letbanens naboer opdateret på arbejdet. 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


Marie Morthorst Bang, kommunikationsmedarbejder og nabokontakt. Fotograf: Lasse Olsson

 

 

Hvad laver du på letbaneprojektet?

Jeg har ansvar for, at vores naboer, både borgere og erhvervsliv, får information om, hvad der foregår på letbanearbejdet – på strækningen mellem Tarup Center og Banegården. Jeg er meget ude at snakke med folk ansigt til ansigt. Men vi bruger selvfølgelig også mere traditionelle kommunikationsformer som hjemmeside, nyhedsbreve og sms’er. Jeg står blandt andet for Odense Letbanes Instagram-profil.

 

Hvad kan du bedst lide ved dit job?

Jeg synes, at jeg er med til at sætte et aftryk på Odense. Det er fedt at være med på et vigtigt projekt, der har stor betydning for byen. I det daglige er det rart, at alle arbejdsdage er forskellige. Det bliver aldrig kedeligt.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

Hvad er din største udfordring?

Som person er jeg en rigtig ’pleaser’. Men nogle gange er det ikke muligt at give folk de svar, de gerne vil have, og det kan godt udfordre mig lidt. Så handler det om at give en ordentlig behandling alligevel og finde de bedst mulige løsninger.

 

Hvad laver du, når du ikke bygger letbane?

Jeg bruger rigtig meget tid på gymnastik – både som aktiv udøver og som bestyrelsesmedlem i vores lokale gymnastikforening. Jeg går også op i hus og have. Vi bor i et hus fra slutningen af 1800-tallet, som vi har totalrenoveret. Vores store have giver os mulighed for i perioder at være selvforsynende med alt fra æg, frugt og grønsager til honning.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse