Mennesker

Vi bygger letbanen: Spormanden

26. september 2019

 

Hundredvis af mennesker deltager og bidrager på den ene eller anden måde til at bygge letbanen.

Jakkesæt eller orange vest, skrivebord eller skurvogn. Lige meget hvordan man arbejder, skal alle arbejde sammen. Fra den tidligste planlægning over de mange udbud til det forberedende arbejde, ledningsflytningerne, anlægsarbejdet og det egentlige sporarbejde.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

I denne serie kan du møde nogle af dem, der er med i den sidste fase af letbanearbejdet – at skabe selve letbanesporet og få togene på skinnerne.

Denne gang med Francisco Navarro, der er formand for den spanske entreprenør, COMSAS, arbejde med at lægge skinner gennem Odense.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


Francisco Navarro, formand for skinnearbejdet. Fotograf: Lasse Olsson

 

Ny portrætserie: Vi bygger letbanen

Læs også de tidligere portrætter i serien:

Betonstøberen: Jens Henriksen

Elektrikeren: Alexandre Gonçalves 

Ingeniøren: Pernille Janbæk Jørgensen

Togmanden: Thomas Gram Rasmussen

 

 

Hvad laver du på letbaneprojektet?

Jeg er formand for selve skinnearbejdet, altså arbejdet med at montere skinnerne, støbe dem fast og svejse dem sammen. Som daglig leder starter jeg dagen med at fordele opgaver til mine folk. I løbet af dagen fører jeg tilsyn med arbejdet. Og inden jeg går hjem, lægger jeg planer for den næste dags arbejde.

 

Hvad kan du bedst lide ved dit job?

Det, der betyder noget særligt for mig, er den store kompleksitet, der er i et så enormt projekt – hvor mange ting skal klappe samtidig, og hvor der altid er et vist pres på.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

Hvordan er det at arbejde i Danmark?

Jeg kan godt lide det. Her i landet går man rigtigt meget op i sikkerhed på arbejdspladsen. Og så er man god til at organisere og planlægge. Jeg er også rigtigt glad for at bo på Fyn. Jeg har indtryk af, at folk respekterer hinanden, og der virker til at være høj tillid mellem mennesker. Der er mindre kriminalitet end i Sevilla, som jeg kommer fra.

 

Hvad laver du, når du ikke bygger letbane?

Hver dag går jeg i træningscenter eller løber en tur. I weekenderne tager min kone og jeg ofte ud på tur for at besøge interessante byer eller seværdigheder. For nyligt var vi for eksempel i Esbjerg for at se Svend Wiig Hansens store menneskeskulpturer, der er placeret, så de er synlige fra havet.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse