Mennesker

Vi bygger letbanen: Togmanden

17. september 2019

 

Hundredvis af mennesker deltager og bidrager på den ene eller anden måde til at bygge letbanen.

Jakkesæt eller orange vest, skrivebord eller skurvogn. Lige meget hvordan man arbejder, skal alle arbejde sammen. Fra den tidligste planlægning over de mange udbud til det forberedende arbejde, ledningsflytningerne, anlægsarbejdet og det egentlige sporarbejde.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

I denne serie kan du møde nogle af dem, der er med i den sidste fase af letbanearbejdet – at skabe selve letbanesporet og få togene på skinnerne.

Denne gang med Thomas Gram Rasmussen, der er projektchef med ansvar for Odenses leverance af 16 letbanetog.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Thomas Gram Rasmussen, projektchef for togsæt. Fotograf: Lasse Olsson

 

Hvad laver du på letbaneprojektet?

Siden udbuddet blev afsluttet, og det endelige design kom på plads, har mit arbejde handlet om at sikre kvaliteten af vores tog samt sørge for, at vi følger tidsplanen. Derfor rejser jeg meget for at inspicere produktionen af selve togvognene i Berlin – samt forskellige steder i Europa, hvor der bliver lavet underleverancer som døre, aircondition og ‘bogier’, der er letbanetogenes motorer og hjulophæng.

 

Hvad kan du bedst lide ved dit job?

Det bedste er, når tingene for alvor sker, og man begynder at se det endelige produkt. Jeg har været med på projektet, inden udbudsprocessen gik i gang. Nu ser jeg togene på fabrikken – og kan se en stor udvikling, hver gang jeg er dernede. Det er fedt. Der er ikke en del i togene, som ikke har været nøje overvejet. Alt det, vi har kæmpet med, bliver bygget nu.

 

Portrætserie: Vi bygger letbanen

 

Hvad laver du, når du ikke bygger letbane?

Jeg er tosset med klassiske biler – og har også ejet nogle stykker selv, for eksempel Triumph og Fiat. Ligesom jeg elsker Le Mans og kører online-race med rat, pedaler, VR-briller og så videre.

 

Hvad håber du, at letbanen vil give Odense?

Jeg håber, at letbanen vil binde byen sammen og give odenseanerne en anden form for frihed. Og så håber jeg selvfølgelig, at folk vil synes, at det er nogle lækre tog, vi har fået lavet – som giver en god oplevelse, er rare at være i og er nemme at bruge.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse