Byudvikling

VIDEO: Bymidtens mange byggeprojekter kræver et stort koordineringsarbejde

9. oktober 2020

 

Noget ganske særligt for letbaneprojektet i Odense er, at letbanen kommer til at køre igennem helt centrale byområder - blandt andet bymidten, hvor Thomas B. Thriges Gade før delte Odense i to.

Området er præget af store byggeprojekter med Fra Gade til Bys mange bygninger og byrum, Nyt H.C. Andersens Museum og letbanen, som praktisk talt ligger helt tæt op ad hinanden.

For eksempel kommer museets have til at strække sig hen over letbanesporet, og Albani Torv Station bliver delvist bygget sammen med en af de nyopførte bygninger. Da projekterne indbyrdes er meget afhængige af hinanden, kræver det et enormt koordineringsarbejde og stor ekspertise at få projekterne til at spille sammen, så de i sidste ende går op i en højere enhed.

- En god dag for mig er, når jeg sammen med naboprojekterne finder den rigtige løsning, så vi får et godt resultat til sidst, fortæller interface manager Magnus Buhl Holo fra Odense Letbane.

I videoen herunder kan du høre Magnus fortælle mere om koordineringsarbejdet af byggeprojekterne i Odense Centrum – og se en lille flig af, hvordan hele byomdannelsen kommer til at tage sig ud. 

 

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse