Om Odense Letbane
Nabo til vejarbejdet
Byudvikling

VIDEO: Bymidtens mange byggeprojekter kræver et stort koordineringsarbejde

9. oktober 2020

 

Noget ganske særligt for letbaneprojektet i Odense er, at letbanen kommer til at køre igennem helt centrale byområder - blandt andet bymidten, hvor Thomas B. Thriges Gade før delte Odense i to.

Området er præget af store byggeprojekter med Fra Gade til Bys mange bygninger og byrum, Nyt H.C. Andersens Museum og letbanen, som praktisk talt ligger helt tæt op ad hinanden.

For eksempel kommer museets have til at strække sig hen over letbanesporet, og Albani Torv Station bliver delvist bygget sammen med en af de nyopførte bygninger. Da projekterne indbyrdes er meget afhængige af hinanden, kræver det et enormt koordineringsarbejde og stor ekspertise at få projekterne til at spille sammen, så de i sidste ende går op i en højere enhed.

- En god dag for mig er, når jeg sammen med naboprojekterne finder den rigtige løsning, så vi får et godt resultat til sidst, fortæller interface manager Magnus Buhl Holo fra Odense Letbane.

I videoen herunder kan du høre Magnus fortælle mere om koordineringsarbejdet af byggeprojekterne i Odense Centrum – og se en lille flig af, hvordan hele byomdannelsen kommer til at tage sig ud. 

 

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

 • Kortvarig spærring af Albanibroen

  Kortvarig spærring af Albanibroen

  Onsdag 21. april bliver vejbanerne på Albanibroen kortvarigt spærret mellem klokken 09.00 og klokken 12.00, da letbanens entreprenør skal montere ophæng til kørestrømsmaster.
  20. april 2021
 • Letbanen skaber nye investeringer

  Letbanen skaber nye investeringer

  Barfoed Group bygger 46 nye ungdomsboliger på Nyborgvej, der forventes klar til indflytning ved studiestart i september 2022, skriver Fyens.dk. Ejendomsselskabet har købt grunden af Odense Letbane.
  26. marts 2021
 • Odense Letbane åbner ved årsskiftet

  Odense Letbane åbner ved årsskiftet

  Efter mere end ét års intens indsats for at mindske konsekvenserne af covidsituationen på anlægget af Odense Letbane, har letbanens hovedentreprenør, spanske Comsa, meddelt, at åbningen ikke kan ske til september.
  16. marts 2021
 • Skoleelever tegner sig til brunsviger

  Skoleelever tegner sig til brunsviger

  Odense Letbane har modtaget mange flotte togtegninger fra skoleelever fra 0. - 3. klasse som led i sikkerhedskampagnen "Se letbanen i øjnene", som belønnes med klassisk, fynsk kage.
  12. marts 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse