Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Letbane

VIDEO: Fra endimensionel tegning til virkeligt letbanetog

11. november 2020

 

Når 16 letbanetog skal designes, produceres og leveres til Odense, så er det ikke bare et knips med fingrene. Det er en lang og detaljeret proces, hvor målet er at få de bedste tog til Odense i høj kvalitet – både når det gælder design, funktionalitet og komfort.

Liselotte Hansen, der er projektleder ved Odense Letbane, er en af dem, der har været med i processen hele vejen, lige fra designet af toget, kontrol af de enkelte elementer af produktionen i både Tyskland, Spanien og Polen - til de 16 togsæt ankom til Danmark og nu står færdige ved letbanens kontrolcenter i Hjallese.

Hun er heller ikke i tvivl om at arbejdet med togsættene har været en spændende rejse:

- Det er noget særligt at opleve, at en tegning bliver vakt til live. Hvordan noget endimensionelt på et stykke papir pludselig står foran dig og er nogle meter højt.

Mens hun foretager kvalitetstjek af togene, tager hun publikum med indenfor til et kig i togene – som først bliver offentligt tilgængelige, når letbanen går i drift i efteråret 2021. Men odenseanerne kan godt glæde sig, for det endelige resultat er ikke til at tage fejl af:

- Jeg synes, det er et meget smukt tog, hvis man kan sige det om en maskine. Togene har et enkelt, skandinavisk design, og samtidig bliver de nemme at bruge og forstå, siger Liselotte.

Hør Liselotte fortælle mere om tilblivelsen af letbanetogene, og få ekstraordinært et kig ind i togsættene i videoen herunder.

 

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

 

Relaterede nyheder

 • Test af lys på letbanens stationer

  Test af lys på letbanens stationer

  Foreløbigt henlægger letbanens stationerne i mørke. Dog var der forleden test af lyssætningen på den kommende Parkering Odense Syd-station, så lyset kunne ses i praksis og lyskilderne kunne finjusteres.
  12. maj 2021
 • Odense Letbane P/S har aflagt årsrapport for 2020

  Odense Letbane P/S har aflagt årsrapport for 2020

  Odense Letbane P/S har aflagt årsrapport for 2020 og indsendt den til Erhvervsstyrelsen.
  29. april 2021
 • Hvorfor tuder letbanen?

  Hvorfor tuder letbanen?

  Naboer og forbipasserende har undret sig over, at der af og til kommer en meget høj lyd fra letbanetogene, når de kører test på strækningen til IKEA. Det er der en særlig årsag til.
  27. april 2021
 • Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Letbaneprojektet er nu så langt, at den sidste grønne finish kan udføres. Letbaneentreprenøren er nemlig gået i gang med at så græs i sporene på et areal, der svarer til 10 fodboldbaner.
  7. maj 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse