Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Letbane

VIDEO: Fra endimensionel tegning til virkeligt letbanetog

11. november 2020

 

Når 16 letbanetog skal designes, produceres og leveres til Odense, så er det ikke bare et knips med fingrene. Det er en lang og detaljeret proces, hvor målet er at få de bedste tog til Odense i høj kvalitet – både når det gælder design, funktionalitet og komfort.

Liselotte Hansen, der er projektleder ved Odense Letbane, er en af dem, der har været med i processen hele vejen, lige fra designet af toget, kontrol af de enkelte elementer af produktionen i både Tyskland, Spanien og Polen - til de 16 togsæt ankom til Danmark og nu står færdige ved letbanens kontrolcenter i Hjallese.

Hun er heller ikke i tvivl om at arbejdet med togsættene har været en spændende rejse:

- Det er noget særligt at opleve, at en tegning bliver vakt til live. Hvordan noget endimensionelt på et stykke papir pludselig står foran dig og er nogle meter højt.

Mens hun foretager kvalitetstjek af togene, tager hun publikum med indenfor til et kig i togene – som først bliver offentligt tilgængelige, når letbanen går i drift i efteråret 2021. Men odenseanerne kan godt glæde sig, for det endelige resultat er ikke til at tage fejl af:

- Jeg synes, det er et meget smukt tog, hvis man kan sige det om en maskine. Togene har et enkelt, skandinavisk design, og samtidig bliver de nemme at bruge og forstå, siger Liselotte.

Hør Liselotte fortælle mere om tilblivelsen af letbanetogene, og få ekstraordinært et kig ind i togsættene i videoen herunder.

 

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse