Drift

VIDEO: Kom med i letbanens førerrum og se letbaneruten på kun tre minutter

20. april 2022

 

Nu kan du få en forsmag på, hvordan det bliver at køre med letbanen. På godt tre minutter ser du udvalgte steder og stationer på ruten, som er filmet fra forruden af letbanen, mens den kører igennem byen.

Denne type film kaldes for en ’førerrumsfilm’, som der er en lang og stolt tradition for især på spektakulære jernbanestrækninger med flotte udsigter.

(Artiklen fortsætter under videoen). Se hele letbaneruten på blot tre minutter i denne 'førerrumsfilm' fra letbanen i Odense.

Blandt andet markerede det norske stats-tv NRK 100 års jubilæet for Bergensbanen mellem Oslo og Bergen med en syv timer lang film optaget fra førerkabinen, som blev en kæmpe succes med cirka 1,2 mio. seere.

Odense Letbanes film kan dog ikke blive så lang, da turen blot tager 42 minutter fra den ene ende til den anden. Desuden har vi valgt at klippe turen ned til en kort version på blot tre minutter for dem, der gerne bare vil have et indtryk af turen.

For den særligt interesserede seer har vi dog også klippet en længere version på godt 23 minutter, hvor det især er stoppene ved de 24 stationer, der er skåret fra i forhold til rutens egentlige længde på 42 minutter.

Se længere version af letbanefilm set fra førerrummet.

Om letbanefilmene bliver en lige så stor succes som filmen fra Bergenbanen må tiden vise. Men i hvert fald kan du med letbanefilmen her få et unikt indblik i letbaneruten i Odense, før den er begyndt at køre med passagerer. Det forventes at blive muligt fra slutningen af maj måned.

Få seneste nyt fra Odense Letbane - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse