Om Odense Letbane
Nabo til vejarbejdet
Letbane

Kom på virtuel rundvisning på letbanens kontrolcenter

18. december 2020

 

Nu kan du få et indblik i, hvordan letbanetogene tager sig ud indefra, hvordan de bliver vedligeholdt, og hvordan togdriften bliver overvåget fra letbanens kommende hovedkvarter syd for Nyt OUH. 2020 var året, hvor de 16 letbanetog ankom til Odense, og det skulle selvfølgelig have været markeret med en stor festdag, hvor interesserede kunne komme en tur gennem det første tog og se det store kontrol- og vedligeholdelsescenter tæt på. Men som med så meget andet fik corona-pandemien sat en stopper for arrangementet. Som plaster på såret kan du nu tage på en virtuel guidet tur gennem både letbanetog og kontrolcenter.

Administrerende direktør Mogens Hagelskær giver en grundig gennemgang af letbanetoget både udvendigt og indvendigt, og fortæller om selve designprocessen og tilgængelighedsprincipper. Efterfølgende går Søren Thrane i dybden med forskellige detaljer ved det store kontrol- og vedligeholdelsescenter - blandt andet værkstedshallen, vaskehallen, kontrolrummet og kontorfaciliteterne.  

 

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

 

Relaterede nyheder

 • Kortvarig spærring af Albanibroen

  Kortvarig spærring af Albanibroen

  Onsdag 21. april bliver vejbanerne på Albanibroen kortvarigt spærret mellem klokken 09.00 og klokken 12.00, da letbanens entreprenør skal montere ophæng til kørestrømsmaster.
  20. april 2021
 • Vær ekstra opmærksom, når letbanen kører

  Vær ekstra opmærksom, når letbanen kører

  VIDEO: Letbanen intensiverer testkørslen i den sydlige del af Odense, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når du færdes i trafikken.
  16. februar 2021
 • Letbanen skaber nye investeringer

  Letbanen skaber nye investeringer

  Barfoed Group bygger 46 nye ungdomsboliger på Nyborgvej, der forventes klar til indflytning ved studiestart i september 2022, skriver Fyens.dk. Ejendomsselskabet har købt grunden af Odense Letbane.
  26. marts 2021
 • Gigantisk byggevejledning beskriver letbanen i mindste detalje

  Gigantisk byggevejledning beskriver letbanen i mindste detalje

  Som et kæmpe LEGO-byggesæt har letbanebyggeriet en gigantisk byggevejledning, der består af over 500.000 digitale filer.
  29. januar 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse