Nabo til vejarbejdet
Mennesker

VIDEO: Letbanen på skoleskemaet

12. december 2017

 

(Se video i bunden af artiklen)

 

To odenseanske skolelærere har i samarbejde med Odense Letbane udviklet et nyt sæt undervisningsmateriale til folkeskoleelever – med letbanen som omdrejningspunkt.

 

Håbet er, at materialet kan bruges af andre skoler i Odense, der også gerne vil gøre eleverne klogere på byudviklingen i Odense.

 

For nyligt blev det nye materiale testet ved en ’generalprøve’ på lærernes egen skole, Provstegårdskolen i Bolbro. Her var 12 klasser i aktion over en hel skoledag.

 

 

Download undervisningsmaterialet her

 

 

Gennem praktiske øvelser og opgaver fik de mange skoleelever indblik i baggrunden for letbaneprojektet, geografien i lokalområdet og forskellige forhold omkring letbanen som støj i trafikken.

 

Undervisningsmaterialet er til rådighed for alle, der har lyst til at bruge det. Du kan downloade lærervejledning og opgavesæt via dette link.

 

Odense Letbane har også mulighed for at deltage i eksempelvis en temadag på skolen. Vi har en mobil udstillingsvogn, som kan flyttes ud til skolen hele dag og være bemandet med en medarbejder – så eleverne kan besøge vognen og få inspiration samt hjælp til forskellige spørgsmål.

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×