Nabo til vejarbejdet
Mennesker

VIDEO: Sådan vil studerende lokke byens bilister over i letbanen

23. marts 2017

 

Letbanen var emnet for den årlige case-konkurrence på SDU-uddannelsen International Virksomheds-Kommunikation. Vinderen blev et kampagneforslag med fokus på letbanen som et frirum uden trafikbøvl, som skal få bilister til at vælge at lade bilen stå. Se vinderne præsentere deres budskab.

 

 

- Forestil dig en mandag morgen, hvor du holder i kø på vej til arbejde, og du allerede er sent på den. I bakspejlet ser du letbanen komme susende forbi alle bilerne, der holder stille…

 

Sådan indleder Leonardo Torchia fremlæggelsen af sin gruppes forslag til en kampagne, der skal lokke bilister over i den fremtidige letbane i Odense.

 

Elementerne i kampagnen er plakater med budskaber som ”Holder du stadig for rødt? - Tag letbanen” eller ”Kan du ikke finde en p-plads? - Tag letbanen”.

 

Leonardo Torchia og hans to medstuderende, Rebecca Brincker og Amalie Louise Kirkegaard, forestiller sig, at det kan overbevise nogle af byens bilister om at benytte letbanen.

 

Og det lykkes dem da også at overbevise publikum til finalen i case-konkurrencen, der blev afholdt på årets IVK-dag på Syddansk Universitet. For med 60 procent af SMS-stemmerne blandt de cirka 100 tilhørere i det store auditorium på SDU må de andre grupper i finalen se sig slået.

 

 

(Artiklen fortsætter under videoen) 

 

 

- Det er helt vildt. Særligt da to af os kun går på andet semester på bachelor-uddannelsen. Det gør os meget glade og stolte over, at det lykkedes at slå vores dygtige medstuderende af (let)banen, siger Rebecca Brincker fra den vindende gruppe.

 

Udover æren får vindergruppen en særlig udmærkelse på eksamensbeviset – samt en bytur med restaurantbesøg og koncertoplevelse på spil.

 

- Der skal selvfølgelig være en gulerod for at lokke de studerende til at deltage. Men det vigtigste formål med konkurrencen er sådan set at give de studerende mulighed for at arbejde med en rigtig case fra virkelighedens verden, som de fleste jo skal ud og arbejde i om ganske får år, når de har erhvervet sig et eksamensbevis, siger lektor Flemming Smedegård, som står bag konkurrencen på International Virksomhedskommunikation.

 

 

Video: Visualiseringer af Odense Letbane - fra Tarup til Hjallese

 

 

I alt syv grupper studerende fra International Virksomheds-Kommunikation har i år deltaget i den traditionsrige konkurrence.

 

De cirka 30 studerende har meldt sig frivilligt til at rive 14 dage ud af kalenderen for at deltage, og op til finaledagen er der blevet arbejdet intenst med casen. Som altså i år har handlet om, hvordan man kan markedsføre letbanen, når den åbner i slutningen af 2020.

 

Inden finalen, som fandt sted fredag 11. marts, har alle grupper præsenteret deres forslag for et dommerpanel af kommunikationsfolk og -eksperter, som har til opgave at sende de tre mest overbevisende præsentationer videre til publikumsfinalen.

 

- Jeg er meget imponeret over niveauet blandt grupperne. Det er tydeligt, at de har sat sig grundigt ind i casen og de problemstillinger, der knytter sig til at markedsføre et produkt, som forud for lanceringen generer en masse mennesker i deres hverdag, mens vi anlægger letbanen, siger Rune Bager, som er chef for nabokommunikation hos Odense Letbane P/S, og som har siddet i dommerpanelet ved konkurrencen:

 

- Grupperne har ved egen hånd lavet kreative løsningsforslag i form af små reklamefilm, app-koncepter og mange andre ideer, som vi i letbaneprojektet helt sikkert kan lade os inspirere af,

 

 

Følg letbanearbejdet i Odense - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×