Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mennesker

Vil du være letbanefører eller holde styr på driften af letbanen?

20. oktober 2020

 

Så skal du til tasterne nu og sende din ansøgning. Odense Letbanes operatør, Keolis, har netop opslået en række stillinger, der skal være med til at betjene letbanen, når den går i drift i efteråret 2021.

Keolis søger cirka 40 letbaneførere, både fuldtidsansatte og timeansatte, som skal stå for at transportere passagerer sikkert og komfortabelt rundt i Odense med letbanen. Som en del af jobbet bliver du uddannet til letbanefører.

Der vil blive lagt vægt på, at du trives med at arbejde i en driftsorganisation, har sikkerhed i trafikken som førsteprioritet, er tillidsskabende og ansvarsfuld samt fleksibel og indstillet på skiftende arbejdstider. Desuden er der en række formelle krav for at komme i betragtning til jobbet, blandt andet skal du være minimum 21 år, har kørekort til personbil og kan opnå en helbredsgodkendelse.

(Artiklen fortsætter efter videoen)
Video om jobbet som letbanefører fra Aarhus Letbane, hvor letbanefører Jens Vestergaard fortæller om hverdagen på Aarhus Letbanes skinner.


Desuden søger Keolis et antal styringsmedarbejdere til kontrolcentret, som blandt andet skal stå for at overvåge driften af letbanetogene, træde til ved uforudsete hændelser og være med til at lave vagtplaner og planlægge arbejde på letbanen.

I jobbet som styringsmedarbejder lægges der blandt andet vægt på, at du er i stand til at følge fastlagte regler og procedurer, at du kan bevare ro og overblik i stressede situationer, og at du er tillidsskabende, mødestabil og ansvarsfuld. Ligeledes kræver jobbet fleksibilitet og vil indebære skiftende arbejdstider. Også her skal du være minimum 21 år gammel samt en helbredsgodkendelse.

Keolis står for driften


I begge slags stillinger vil opstarten være i foråret 2021 efter nærmere aftale. Men stillingerne opslås allerede nu, da ansættelsesprocessen rummer en række tests og samtaler, som forventes at foregå i løbet af november i år. Ansøgningsfristen for begge de opslåede stillinger er 1. november 2020. Se de fulde stillingsopslag på Keolis’ hjemmeside.


Keolis forventer i alt at skulle være 80 ansatte til at stå for driften af Odense Letbane.

 

Følg arbejdet med letbanen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse