Vi bygger letbanen

 

Hundredvis af mennesker deltager og bidrager på den ene eller anden måde til at bygge letbanen.

Jakkesæt eller orange vest, skrivebord eller skurvogn. Lige meget hvordan man arbejder, skal alle arbejde sammen. Fra den tidligste planlægning over de mange udbud til det forberedende arbejde, ledningsflytningerne, anlægsarbejdet og det egentlige sporarbejde.

I denne serie kan du møde nogle af dem, der er med i den sidste fase af letbanearbejdet – at skabe selve letbanesporet og få togene på skinnerne.

 

 • Vi bygger letbanen: Chefen

  Vi bygger letbanen: Chefen

  Miniportræt af Steen Lykke, der er teknisk direktør i Odense Letbane. Han har ansvaret for at forhandle og styre de store kontrakter.
  20. december 2019
 • Vi bygger letbanen: Svejseren

  Vi bygger letbanen: Svejseren

  Mød Alberto Anton Gomez, der er svejser på letbanens sporarbejde, og som også har været med til at bygge metro i Madrid. 
  6. december 2019
 • Vi bygger letbanen: Inspektøren

  Vi bygger letbanen: Inspektøren

  Mød Thomas Berget, der er arbejdsmiljøchef på letbanearbejdet, og som derfor bruger rigtig meget af sin arbejdstid på byggepladserne.
  15. november 2019
 • Vi bygger letbanen: Nabokontakten

  Vi bygger letbanen: Nabokontakten

  Mini-portræt af Marie, der er kommunikationsmedarbejder og har ansvar for at holde letbanens naboer opdateret på arbejdet.
  1. november 2019
 • Vi bygger letbanen: Byggelederen

  Vi bygger letbanen: Byggelederen

  Mikkel Eskam Weidemann holder styr på underentreprenører og de mange folk, der er ved at gøre kontrolcentret klar til at modtage tog.
  18. oktober 2019
 • Vi bygger letbanen: Landmåleren

  Vi bygger letbanen: Landmåleren

  Stefana Furnica sørger for, at letbanens skinner bliver justeret med millimeter-præcision, inden de bliver støbt på plads i beton.
  3. oktober 2019
 • Vi bygger letbanen: Spormanden

  Vi bygger letbanen: Spormanden

  Francisco Navarro er formand for den spanske entreprenør, COMSAs, skinnearbejde. Han er glad for at bo og arbejde i Odense.
  26. september 2019
 • Vi bygger letbanen: Togmanden

  Vi bygger letbanen: Togmanden

  Thomas Gram Rasmussen har ansvar for Odense Letbanes togsæt - og bruger derfor en del af sin tid hos de europæiske leverandører.
  17. september 2019

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse