Letbanen på Vestre Stationsvej

Rejsen med letbanen

Letbanen – moderne, højklasset kollektiv transport

Letbanen kører i sit eget spor ved siden af vejbanerne med undtagelse af den centrale bymidte i Odense, hvor arealet er delt mellem fodgængere, cyklister og letbane.

Hele letbaneturen fra Tarup Center til Hjallese Station tager ca. 42 minutter, og letbanen har prioritet i alle lyskryds. Du skal i øvrigt ikke trykke på en stopknap ligesom i bussen, da letbanen altid standser ved alle stationer.

I letbanetoget

Der kan være op til 200 passagerer i et letbanetog. Der er 70 sæder inklusive klapsæderne i de to flexarealer, som er tiltænkt passagerer med særlige behov, f.eks. kørestolsbrugere, barnevogne eller cykler.

Der er infoskærme i letbanetogene, der - på både dansk og engelsk – informerer om næste stop, ligesom en højttalerstemme gør det. Ovenover dørene kan du se letbanens linjekort. Når dørene åbner, lyser et grønt LED-lys op, og når dørene lukker inden afgang, skifter lyset til rød.

Da letbanen kører på skinner, opleves rejsen af mange som komfortabel, rolig og støjsvag. Det er dog vigtigt at holde godt fast, hvis du står op, da der kan ske uforudsete hændelser, som kræver opbremsning. Letbaneføreren skal dog også sørge for at tage hensyn stående passagerer i sin kørsel.

På stationen

På de fleste letbanestationer er der to perroner, mens Bolbro og Tarup Center st. har delt perron til de to spor. Hver perron har læskærme, bænke, skraldespande, logostander og belysning, så stationen er nem at få øje på om aftenen og på afstand.

Du kan se, hvornår næste afgang med toget er, på afgangsskærmen, der viser en nedtælling til de kommende to tog, samt øvrigt information, hvis der er driftsforstyrrelser. På seks stationer er der desuden opsat infoskærme, der fortæller om aktuelle bus- og togforbindelser ved den pågældende station.

Der er desuden en informationsplakat, der fortæller om rejseregler, billetter og andre nyttige oplysninger, når du skal ud og køre med letbanen. Der er også skilte til nærliggende veje eller steder i nærområdet. Ved de fleste stationer er der i øvrigt cykelstativer.

Ofte stillede spørgsmål

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070