Bag om letbanens drift

 

Når letbanen går i drift, vil det først og fremmest betyde, at odenseanerne og byens gæster kan komme endnu nemmere rundt i byen med kollektiv trafik. For at skabe en god opstart på driften, betyder det også at en række aktiviteter "bag linjerne" går træder i kraft.

Odense Letbanes operatør Keolis har længe forberedt sig på driftsstart ved at uddanne letbaneførere og styringsmedarbejdere. Disse skal nu for første gang møde letbanens passagerer, når letbanen åbner. Læs mere om Keolis.

Det betyder også, at der kommer endnu mere gang i letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter i Hjallese, som vil være døgnbemandet, så driften bliver overvåget og styret, og vedligeholdelsesopgaver på hele systemet bliver udført døgnet rundt. Læs mere om kontrolcentret.

Letbanens visuelle udtryk ændrer sig også, da letbanens driftsdesign bliver taget i brug. Det kan ses på letbanetog, stationer og på kontrolcentret - og vil også være det, som man kan kende letbanen på i digitale medier, annoncer osv. Læs mere om letbanens design.

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse