28. maj 2024

28. maj - to år med letbane i Odense

Tirsdag den 28. maj er det to år siden, Odense Letbane blev indviet.

Vi markerer dagen med en lille konkurrence, hvor DU kan vinde to måneders fri transport med letbanen. For at deltage, skal du finde Odense Letbane på Facebook - her er de nærmere konkurrencebetingelser beskrevet.

12 mio. passagerer

Siden driftsstarten i maj 2022 har letbanens 16 togsæt tilbagelagt mere end 2,2 mio. km. mellem Hjallese og Tarup. På en almindelig hverdag - fx denne tirsdag på toårsdagen - kører vognsættene i alt godt 3500 km. Tallet er lidt højere på fredage og en del lidt lavere i weekender og ferieperioder.      

"Når jeg ser på letbanens udvikling efter to års drift, så glæder jg mig over de stigende passagertal, vi har oplevet gennem den seneste lange periode," siger Dan Ravn, adm. direktør ved Odense Letbane.

"Jeg glæder mig samtidig over, hvordan vi oplever flere og flere lokale projekter, events og partnere, der rækker ud til os, fordi de kan se det værdiskabende i at samarbejde med Odense Letbane."  

Partnerskaberne kan handle om fx billetaftaler ved større messer og konferencer. Eller Juleekspressen, hvor byens handelsliv gik sammen om "juleindpakning" af to af letbanens togsæt. Eller det kan handle om små events i toget, fx Luciakor eller balletoptræden.

Kun ved begyndelsen

"Meget er sket i løbet af de første to driftssår. Men vi er stadig kun ved begyndelsen," fastslår Dan Ravn og uddyber:

"Odense Letbane er et ongoing udviklingsprojekt, som de næste mange år vil bidrage til og understøtte den overordnede byudvikling og sammenhængskraft i Odense inden for uddannelse, erhverv, kultur, fritidsliv, bosætning og ikke mindst infrastruktur."        

"Det er en rejse, som vi glæder os til at fortsætte sammen med passagerer og samarbejdspartnere i Odense."

Letbanens officielle indvielse den 28. maj 2022. Snoren klippes af (fra venstre) regionsrådsformand Stephanie Lose, transportminister Trine Bramsen og borgmester Peter Rahbæk Juel - og helt til højre tidl. borgmester Anker Boye, én af letbanens faddere fra begyndelsen.  

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070