21. september 2023

HCA Marathon påvirker letbanedriften

Søndag den 24. september vil op mod 5.500 løbere indtage Odenses gader i forbindelse med det årlige HCA Marathon.

Der venter løbere og tilskuere en ægte folkefest. Særligt på rutens centrale dele i Vestergade og ved Flakhaven vil der være musik, artister, konfetti og anden underholdning.    

Hele dagen kører letbanen hvert 15. minut til og fra Idrætsparken, hvor hel- og halvmaraton (og MiniMarathon) har start- og målområde.

Dertil kommer den særlige "Løb de sidste 10"-distance, som har start ved Flakhaven – få meter fra Albani Torv letbanestation.

Så uanset, om du er du løber eller tilskuer, så er letbanen en direkte genvej til områderne ved start og mål.

Ingen tog til Tarup

Tæt ved Idrætsparken passerer løbsruten letbanesporet. Det betyder, at letbanen søndag i tidsrummet kl. 10.00 – 16.00 kun kører til Idrætsparken – men IKKE videre til Højstrup og Tarup Center.

Letbanens nyhedsbrev - tilmelding

På grund af løbsruten er det ikke muligt at få erstatningsbusser tæt på Idrætsparken. Derfor er der desværre ingen betjening med hverken letbane eller busser mellem mellem Idrætsparken og Tarup Center i tidsrummet kl. 10-16.

I stedet kan du benytte FynBus' rute 95, som kører mellem Tarup Center og Odense Banegård.     

Nem parkering ved Par & Ride

Kommer du i bil udefra – og vil du slippe for trafik- og parkeringsudfordringer tæt ved startområdet – så overvej i stedet at benytte letbanens Park & Ride med 800 gratis parkeringspladser.

Fra Park & Ride er der letbaneafgange hvert 15. minut til startområdet ved Idrætsparken (rejsetid godt 30 min.) og til Albani Torv (rejsetid godt 20 min.).

Du kan benytte rejsekort – eller købe billet på stationen, hvor du finder en QR-kode, som du scanner med dit mobilkamera. Billetkøb sker via MobilePay.

Fra Park & Ride tæt ved motorvejen kan du med letbanen komme helt tæt på startområderne ved HCA Marathon.

 

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070