5. juli 2023

Letbanen forventes tilbage i drift sidst i uge 28

Odense Letbane har afsluttet de omfattende undersøgelser af facadeankre, som har stået gå gennem flere uger. Tilbage udestår en række udbedringer, som skal gennemføres og afsluttes over de kommende dage.

”Med den plan, vi har for de tilbageværende opgaver, vil jeg forvente, at letbanen er tilbage i fuld drift mod slutningen af uge 28,” siger Dan Ravn, adm. direktør ved Odense Letbane.

Han tilføjer, at tidsplanen kan blive påvirket af flere forhold, blandt andet vejret i tilfælde af kraftig regn og blæst, som i nogen grad har præget de seneste dage.   

I alt er mere end 30 facadeankre på ældre bygninger blevet undersøgt. 10 af disse ankre er udbedret eller på vej til at blive det.

Samtlige facadeankre gennemgået

I forlængelse af undersøgelserne har Odense Letbanes rådgiver, COWI, gennemgået samtlige facadeankre – og vurderet, at der på i alt 24 ankre, monteret på nyere byggerier, mangler fyldestgørende dokumentation for korrekt udført arbejde.

”På den baggrund har vi besluttet at montere nye ankre tæt på de eksisterende alle 24 steder, der fordeler sig på otte adresser i det centrale Odense. Det er et tiltag, vi gerne havde været foruden, men fordi det handler om sikkerhed, går vi ikke på kompromis,” understreger Dan Ravn. 

Der er tale om relativt enkle indgreb, som forventes gennemført i løbet af de kommende dage.

Drift påvirket siden 11. juni

Odense Letbane indstillede driften mellem Albani Torv og IKEA natten mellem 10. og 11. juni på grund af et løsrevet facadeanker på Nyborgvej.

Fra 15. juni blev driftstoppet udvidet til også at omfatte den nordlige strækning mellem Tarup Center og Albani Torv.

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070