26. oktober 2022

Letbanen indsætter ekstra tog ved årsfest på SDU

Når SDU fejrer årsfest på fredag 28. oktober med op imod 4000 gæster, skal det være nemt og sikkert at komme til og fra festlighederne.

Derfor bliver letbanedriften forlænget og med lidt hyppigere kørsel end normalt, så gæsterne kan komme hjem, når festen lukker og slukker omkring kl. 02.00 natten til lørdag.

Planen for ekstra kørsel er:

”Vi er glade for at yde en ekstra service i forbindelse med årsfesten. Dels er der et klart behov, dels spiller sikkerheden og trygheden en rolle i forhold til de mange studerende, der forlader festen,” siger Dan Ravn, adm. direktør, Odense Letbane.

”Men det betyder også, at der vil køre ekstra letbanevogne mellem SDU og banegården på senere tidspunkter end normalt på en fredag,” tilføjer han.           

Selvom der er sat ekstra tog ind og letbanedriften er forlænget, skal passagerne være forberedt på, at der kan være fyldte tog og derned risiko for at måtte vente til næste afgang, hvis der ikke er plads.

Forventet pres før festen

Årsfesten på SDU begynder omkring kl. 18.30 – og Odense Letbane forventer mærkbart ekstra passagerpres frem til starttidspunktet. Her bliver der ikke indsat ekstra tog, da letbanen i forvejen kører på højeste frekvens med afgange hvert 7,5 minut.

Odense Letbane vurderer løbende behovet for ekstra kørsler ved store arrangementer i byen. Foruden SDU’s årsfest gælder det bl.a. OB’s hjemmekampe og tilsvarende begivenheder, hvor der på relativt kort tid kan være behov for at transportere mange mennesker.   

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070