18. juni 2024

Letbanen varmer op til H.C. Andersen Festivals

Hen over hele sommeren er to af letbanens togsæt klædt i pink - som opvarmning til Odenses store, årlige kulturevent, H.C. Andersen Festivals, der finder sted i dagene 15.-25. august.      

Ideen om at dekorere de to letbanetog kommer fra H.C. Andersen Festivals, og festivalens direktør, Peter Bøgholm, glæder sig over samarbejdet med letbanen.


”Festivaltoget er et symbol på, hvordan Odense Letbane og H.C. Andersen Festivals sammen bidrager til byens transformation. Disse store investeringer har over de sidste 10 år forvandlet Odense til en moderne by, som mange er stolte af at bo i. Med over 500.000 passagerer om måneden skaber letbanen kolorit og opmærksomhed om en festival, der favner og gavner hele byen,” siger Peter Bøgholm.

Festival i gåafstand fra letbanen

Odense Letbane hilser initiativet velkommen.

”H.C. Andersen Festivals er en fantastisk event, der samler Odense og trækker titusindvis af gæster til byen. Letbanen kan bidrage med nem transport til de mange aktiviteter, hvoraf langt de fleste foregår i kort gåafstand fra letbanens stationer. Derfor er vi rigtigt glade for samarbejdet, og vi håber, at de to festivaltog hen over sommeren kan være med til at skabe opmærksomhed om alt dét, der venter i uge 34,” siger Dan Ravn, adm. direktør ved Odense Letbane.

Se program for H.C. Andersen Festivals

Toget er dekoreret af Dansk Skilte Center, som har haft opgaven med at pakke toget ind.

”Odense Letbane har tidligere været dekoreret, men det er alligevel ikke en opgave, som der er særlig meget praksis omkring. Så det har været en spændende opgave for vores montører, som i tæt samarbejde med Odense Letbane har brugt to dage på opgaven," siger Jens Horsted Pedersen, direktør i Dansk Skilte Center.

Odense Letbanes to togsæt vil være fuldt dekoreret i festivalens farver fra tirsdag den 18. juni, og indtil festivalen slutter i uge 34.

Om H.C. Andersen Festivals

H.C. Andersen Festivals er en årlig kulturel begivenhed i Odense, opkaldt efter den berømte danske forfatter H.C. Andersen. Festivalen fejrer kunst, kultur og kreativitet med et bredt udvalg af aktiviteter, forestillinger og udstillinger.

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070