7. september 2023

Ny letbanebillet vinder frem

Salget af letbanens nye QR-billet vokser uge for uge.

Det viser erfaringerne fra de første uger med den nye billetløsning, som blev introduceret midt i sommerperioden. QR-billetten udgør fortsat kun en ganske lille andel af letbanens samlede billetsalg, men salget stiger stødt.

"Vi glæder os over den modtagelse, som den nye billetløsning har fået. Mange passagerer giver udtryk for, at det er en nem og smart løsning – og det er netop dén oplevelse, vi har sigtet efter med QR-billetten," forklarer Dan Ravn, adm. direktør ved Odense Letbane.

Nyhedsbrev fra letbanen - tilmelding

QR-billetten har været tilgængelig siden uge 29. Den første uge rundede salget godt 4.000 billetter. Siden da er salget øget uge for uge og tog senest et gevaldigt hop i uge 35 – op mod studiestarten på SDU – med et salg på knap 10.000 billetter.

"QR-billetten udgør stadig kun en mindre del af letbanens samlede billetsalg. Til gengæld kan vi se, at salget er ekstra højt fredag og lørdag – især sidst på dagen, hvor det nok snarere er gå-i-byen-brugere end hverdagspendlere, der kører med letbanen," siger Dan Ravn.

Han tilføjer, at QR-billettens vigtigste formål netop er at gøre letbane og busser til et nærliggende valg for brugere, der ikke normalt benytter kollektiv trafik.

Sådan fungerer QR-billetten

Med QR-billetten er det nemt, hurtigt og billigt at købe billet til letbane og busser i Odense – også selv om du ikke har et rejsekort. Det eneste, du skal bruge, er en mobiltelefon med et kamera og adgang til MobilePay (eller betalingskort).

Med kameraet i mobilen scanner du en QR-kode på stationen (røde mærkater). Dernæst linker din mobiltelefon ind til en webshop, hvor du vælger mellem to billettyper:

Efter valg af billettype betaler du via MobilePay (eller betalingskort) og modtager straks efter en sms med din billet – eller billetter, hvis du har købt flere.

Fra købstidspunktet kan du rejse frit med letbane og FynBus i hele Odense Kommune i 1 time og 15 min.

Letbanens nye QR-billet 

 

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070