22. august 2023

Ny letbanestation åbner sammen med studiestart på Nyt SUND

Fredag den 25. august åbner Odense Letbanes 25. station.

Det sker, når det første vognsæt fra Tarup via centrum kort efter 12.00 ankommer til SDU Syd / Hospital Nord station.

Stationen ligger få meter fra Nyt SUND, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, som fra 28. august åbner studieåret og for første gang byder studerende indenfor i det ambitiøse nybyggeri, der skal huse både uddannelse og forskning – og som samtidig ligger i direkte forbindelse med det kommende Nyt OUH.

"Med letbanen har tusinder af studerende, ansatte og gæster hver dag mulighed for at benytte en grøn, bæredygtig og nem transportform til og fra universitetet," siger universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind, og uddyber:

"Med åbningen af letbanestationen SDU Syd / Hospital Nord bliver det endnu mere fleksibelt at bruge letbanen, særligt for dem, der skal til universitetets nye bygning, som huser Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Det er samtidig en glædelig markering af, at hele SDU nu er fuldt forbundet med byen, og vice versa."

Få nyhedsbrev - tilmelding

For Odense Letbane er åbningen af SDU Syd / Hospital Nord en mærkedag af de helt store, fastslår Odense Letbanes adm. direktør, Dan Ravn:

"Fra begyndelsen har formålet med letbanen i høj grad bygget på ideen om at skabe et effektivt og bæredygtigt transportbindeled mellem det centrale Odense og det nye Campus Odense med SDU og Nyt OUH. Med åbningen af den nye station tager vi et nyt, stort skridt i retning af at realisere denne vision – og vi glæder os til at betjene stationen og dermed Nyt SUND, som uden tvivl bliver et hus med aktivitet i de fleste af døgnets timer."

Alle er velkomne

Den officielle åbning af SDU Syd / Hospital Nord finder sted fredag den 25. august kl. 12.00-12.30. Alle er velkomne til at deltage.  

Første tog, der slår dørene op på stationen, ankommer fra Odense centrum kort efter klokken 12.00. Med i toget er bl.a. Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), som på perronen modtages af SDU's bestyrelsesformand, Søren Vilby, prorektor, Helle Waagepetersen, dekan ved det sundhedsvidenskabelige fakultet, Ole Skøtt, og universitetsdirektør, Thomas Buchvald Vind.

Også studerende og medarbejdere fra SDU vil være til stede ved åbningsfejringen, der markeres med et snoreklip samt korte taler – ledsaget af musik fra blæserkvintetten MessingMonopolet, som også var med ved bl.a. letbanens åbning i maj 2022.

Som led i et forberedende testforløb standser alle letbanetog ved SDU Syd / Hospital Nord allerede fra 18. august – dog uden at åbne dørene.  

Station åben ved åbent hus

Med åbningen af SDU Syd / Hospital Nord er 25 ud af 26 letbanestationer i drift. Sidste station, Hospital Syd, åbner samtidig med ibrugtagningen af Nyt OUH.

Dog med en undtagelse allerede den 3. september i forbindelse med åbent hus på Nyt OUH. I den anledning standser alle letbanetog på Hospital Syd station i de timer, hvor arrangementet foregår.

Det er tilmed gratis at køre den korte letbanetur mellem Parkering Odense Syd og Hospital Syd. 

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070