23. februar 2024

Ny lommepark som nabo til letbanestation

Til sommer vil Vesterbro-kvarteret skinne endnu grønnere med indvielsen af en spritny lommepark i den centrale del af Odense, oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse. 

Lommeparken (et mindre grønt område i et byrum) ligger på Vestre Stationsvej som nærmeste nabo til Kongensgade station. Parken er et resultat af Odense Kommunes ambition om, at alle borgere i Odense skal have under 300 meter til et grønt område.

Nyhedsbrev - tilmelding

Arealet strækker sig over knap 2000 kvadratmeter og vil blive et sandt åndehul fyldt med blomster, buske og træer og en spændende Kompan-legeplads.

Børnene får området tilbage

På den måde bliver området nu givet tilbage til børnene. Frem til slutningen af 2015 lå der på samme adresse en ældre villa, der var hjemsted for Børnehuset Toppen - en institution med knap 40 børn. Desværre var Toppen én af de ejendomme, som måtte eksproprieres for at gøre plads til letbanen - men nu bliver der trods alt sanrt igen plads til masser af leg og udfoldelse på præcis samme sted.

Kirkekunstværk ud mod parken 

Også Odense Valgmenighedskirke grænser op til den kommende lommepark. I 2023 har kunstneren John Kørner prydet kirken med en imponerende alterudsmykning – en 5 x 2,4 meter bemalet glasrude, som vender ud mod Vestre Stationsvej og den kommende park.

En særlig detalje i kunstværket er æblet, som også bliver temaet for den nye lommepark, hvor der vil blive plantet æbletræer samt et legehus formet som et æble.

Parken forventes at stå færdig i juni måned.


Visualisering af lommeparkVisualisering af den kommende lommepark (også billedet øverst er en visualisering)

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070