Letbanen på campus
29. september 2023

Odense Letbane inviterer til dialog med de studerende på campus

19.000 studerende og 3.400 medarbejdere har dagligt eller flere gange ugentligt deres gang på SDU’s campus i Odense. Med åbningen af det sundhedsvidenskabelige fakultet SUND er der nu tre letbanestop parallelt med Gydehutten, som er det gennemgående strøg på knap én kilometer, som SDU strækker sig over fra nord til syd.

Mange af de daglige brugere af campus har da også for længst taget letbanen til sig. Det vidner de fyldte morgentog fra banegården til SDU siden studiestarten i begyndelse af september om.

Men hvad synes brugerne egentlig om letbanen? Kører den som den skal? Er den for proppet? Er det en god idé, at man kan tage sin cykel med?

Letbanen indleder dialog

For at blive klogere på, hvordan campus-brugerne opfatter det relativt nye skinnebårne transportmiddel, ønsker Odense Letbane at indlede en dialog med de studerende og de ansatte i de kommende uger.

Formålet er at lytte til brugernes oplevelser, tage imod idéer og forslag og samtidig formidle viden og forslag til, hvordan brugerne kan få endnu mere ud af letbanen.

”Jeg glæder mig personligt rigtigt meget til at finde ud af, hvad de studerende egentlig synes om letbanen. Er de glade for at køre med den, nyder de turen til SDU eller er der noget vi kan forbedre for at gøre turen endnu bedre?”,  siger Dan Ravn, der er administrerende direktør i Odense Letbane P/S.

Hen over året svinger antallet af passagerer på campus en del afhængigt af, om der er undervisningsperiode, eksamenstid eller ferie på universitetet. I marts måned stod godt 50.000 af letbanen på campus, mens tallet var ”blot” 19.000 i august. Også derfor har Odense Letbane behov for at få større indblik i kundernes transportadfærd.

Brug for at kende kundernes behov

”Vi har f.eks. brug for at vide, hvornår kørselsbehovet på campus er størst, så vi kan sætte ind i denne periode, og måske tilsvarende drosle ned i de perioder, hvor de studerende sidder og forbereder sig til eksamen. Jo tydeligere et billede vi kan få af livet på campus, desto nemmere er det for os at skrue det rette tilbud sammen”, tilføjer Dan Ravn.

Derfor besøger Odense Letbane campus i uge 41 med en info-bod med kaffe på kanden, hvor du kan komme med input og forslag til letbanen, vinde præmier og få letbanemateriale.

Desuden kommer der også til at køre en konkurrence på Facebook op til eventen, bliver vist korte film om studielivet i Odense og letbanens forskellige tilbud.

Langvarigt samarbejde

Tiltaget sker i forlængelse af det gode og tætte samarbejde, som Odense Letbane har haft med SDU, siden letbanen blev bygget. Samarbejdet har handlet om alt fra koordinering af selve byggeriet til informationskampagner om sikkerhed og drift.

Seneste tiltag var åbningen af den nye letbanestation SDU Syd / Hospital Nord, som blev indviet af SDU-studerende og SDUs bestyrelsesformand Søren Vilby ved det nye sundhedsvidenskabelige fakultet SUND.

Se video fra åbningen af letbanestoppet SDU Syd / Hospital Nord ved det nyåbnede SUND

I øvrigt sætter Odense Letbane ekstra tog ind ved større begivenheder på SDU som f.eks. semesterstartsfesten og ved den kommende årsfest 27. oktober, hvor det sidste tog kører fra campus ca. kl. 01.30.

”Vi vil gerne være relevante for de studerende og understøtte studielivet både til hverdag og fest. Derfor har vi besluttet at gøre ekstra indsats, når der er fest og festivitas på campus og strække køreplanen udover det sædvanlige” slutter Dan Ravn.

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070