7. maj 2024

Salget af QR-billetter sætter igen rekord

Knap 70.000 købte én af letbanens QR-billetter i april.

Det er ny rekord. Hidtil højeste salg var godt 65.000 QR-billetter i februar. Det er samtidig sjette måned ud af otte mulige, hvor salget af QR-billetter overgår sig selv.

QR-billetten dækker over de to billettyper Odense NU (26 år eller mere) og Ung Odense (op til 26 år). Billetten indløser du ved at scanne en QR-kode med mobiltelefon på én af letbanens stationer - eller ved et busstoppested.

Billetten er gyldig i en time og 15 min. fra købstidspunktet og kan i den periode frit bruges i letbanen og i FynBus (i Odense Kommune).  

QR-billetterne sælges til fordelagtige kampagnepriser på henholdsvis 15 og 10 kroner. Kampagnepriserne gælder foreløbigt frem til august 2024.

Særligt kunder uden rejsekort er flittige brugere af QR-billetterne. Således er det ofte på tidspunkter uden for de normale hverdagsmyldretider, at QR-billetterne har høje salgstal - eksempelvis fredag og lørdag aften.

QR-billetten udgør 10-20 procent af det samlede billetsalg i letbanen.

PayPal og Apple Pay tilføjet

Betaling for QR-billetter foregår som oftest med MobilePay. For de fleste med bopæl i Danmark er MobilePay som udgangspunkt nemmest.

Det er også muligt at benytte betalingskort i form af Visa eller Mastercard. Og som noget helt nyt er det nu også muligt at benytte PayPal og Apple Pay.

PayPal og Apple Pay er tilføjet primært for at forbedre billetkøbsmulighederne for udenlandske gæster, der besøger Odense - og som ikke har adgang til Mobile Pay (MobilePay forudsætter bl.a. CPR-nummer, MitID og dansk bankkonto).


Salg af QR-billetter pr. månedSøjlerne viser udviklingen måned for måned i salget af QR-billetter siden introduktionen i sommeren 2023.


   

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070