13. oktober 2023

Ta’ letbanen til efterårsferiens oplevelser i Odense

Skal du og din familie ud at tage del i byens mange oplevelser i skolernes efterårsferie, så tag letbanen og kom lige til hovedindgangen - eller tæt derpå. 

Kør gratis til badminton i verdensklasse 

Odense byder velkommen til den prestigefyldte badmintonturnering VICTOR Denmark Open 2023. Turneringen er en af i alt seks turneringer på verdensplan, der nyder status af World Tour Super 750. Det betyder, at hovedparten af de største stjerner inden for badmintonsporten vil være til stede i Odense med deres ketsjertasker - bl.a. den fynske lokalhelt, Viktor Axelsen.

Begivenheden begynder tirsdag (17.10.) og slutter søndag (22.10.). Den finder sted i Jyske Bank Arena - og hvis du har billet (fra Ticketmaster) til stævnet, kan du køre GRATIS med letbanen til og fra Bilka station, hvorfra du kan gå eller cykle de sidste 900 meter til arenaen.   

Det skal understreges, at det KUN er i letbanen, men ikke i FynBus, at du kan benytte din indgangsbillet til Denmark Open som rejsehjemmel.

Med en busbillet kan du benytte busrute 161-162 fra banegården og lige til hovedindgangen ved Jyske Bank Arena.

Denmark OpenFoto: Allan Hogholm/Badminton Danmark

Magien strømmer ud i Odense

Magiske Dage er Odenses fantasy festival for hele familien. Kom og lav din egen tryllestav, magiske eliksir eller oplev de mange andre magiske aktiviteter.

Magiske Dage finder som vanligt sted torsdag, fredag og lørdag i efterårsferien - og det foregår forskellige steder i centrum. På Albani Torv lige ved letbanestationen bliver der pyntet op til magisk uhygge.

Magiske DageFoto: Niels Holmgaard/OFA

Jernbanemuseet - togleg for alle aldre

Er du mere til de gamle, flotte og historiske tog, så har Danmarks Jernbanemuseum en masse spændene aktiviteter for hele familien i efterårsferien.

Oplev skuespil skabt specielt for børn, tag på en nostalgisk rejse med veteranbussen, nyd ture med museets elskede minitog, leg på Børnebanegården og slap af på den udendørs legeplads.

Der er ture med historiske veterantog fra Odense til både Fredericia og Nyborg - turene kræver separate billetter.

Nærmeste letbanestation er Odense Banegård Center - museet ligger på bagsiden af banegården.

Vind præmier ved Kollektiv Trafikdag

Onsdag den 18. oktober, kl. 10-16, kan du komme til Kollektiv Trafikdag på Odense Banegård Center.

Her kan du de lokale trafikaktører - FynBus, DSB, Arriva og Odense Letbnane. Alle er der for at svare på spørgsmål og høre kommentarer om kollektiv trafik i Odense og på Fyn.

På letbanens stand kan du bl.a. deltage i vores quiz med mulighed for at vinde et termokrus. Og har du børn med, så er der også nøgleringe, lakridser og marcipanbrød, som du kan dele med dem.

Læs mere... 

...om alle efterårsferiens aktiviteter her på Visit Fyns hjemmeside 

Letbanen kører hvert 10. minut

Vær OBS på, at letbanen kører efter feriekøreplan i uge 42.

Det betyder, at der fra mandag til fredag mellem kl. 07 og kl. 18 kører tog hvert 10. minut - i stedet for hvert 7,5 minut som på almindelige hverdage uden for ferierne. 

 

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070