Kørestolsbruger på vej ud af letbanetoget

Tilgængelighed

 

 

Høj tilgængelighed for alle

Letbanen er ideel, hvis du har nedsat syn eller bevægelse.

Letbanen er designet med størst mulig hensyn til passagerer, som på den ene eller anden måde har ekstra udfordringer med at komme rundt i byen.

Først og fremmest har toget niveaufri indstigning. Ingen trin skal forceres for at komme ind eller ud af toget, hvilket er en stor fordel, hvis du sidder du i kørestol, benytter rollator eller på anden vis er gangbesværet.

Ved ind- og udstigning har toget lavtsiddende døråbningsknapper, som kan nås fra en kørestol. Der er ca. 20 sekunders stop på hver letbanestation, men er der brug for mere, kan der trykkes på en mertidsknap, der sidder på dørene – både indvendigt og udvendigt. Så får letbaneføreren besked om at vente med at lukke dørene til alle er inde i toget.

Under turen er togets flexområder særligt egnede for kørestole, rollatorer mm. Der er i øvrigt seler ved siden af klapsæderne, der kan benyttes til at fastspænde en kørestol eller større, løse genstande.

For svagtseende passagerer er kontraster en vigtig faktor. Togets udvendige grundfarver, sort og beige, er således valgt for at sikre en god kontrast i forhold til omgivelserne. Samme hensyn gælder indvendigt, hvor der er lagt vægt på et enkelt og roligt design med tydelige kontraster.

Ofte stillede spørgsmål

Tilgængelighedsrapport

Se rapport fra tilgængelighedsgruppens arbejde med at evaluere og rådgive om letbanens design.

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070