12. januar 2023

Billet til letbanen? Her er dit overblik

Du kan indløse billet til letbanen på flere måder:

Hvad skal jeg vælge?

Med et gyldigt rejsekort har du altid en billet til letbanen. På alle letbanestationer er der standere til ind- og udtjekning. Jo oftere, du bruger rejsekortet, jo billigere bliver prisen pr. tur. Rabatten får du automatisk, og du får ekstra rabat ved rejser uden for myldretiden.

Prisen pr. tur med rejsekortet (voksen) er 13-20 kr. – forskellen afhænger af, hvor ofte du rejser.

Der findes en række forskellige rejsekort-typer. Dit personlige rejsebehov afgør, hvilket rejsekort der lige præcis passer til dig. For de fleste vil et rejsekort personligt med automatisk tank-op være en god, fleksibel løsning.

Er du pendler og rejser (næsten) hver dag, så er et pendlerkort værd at overveje. Med et pendlerkort kan du rejse frit i hele Odense for blot 13 kr. om dagen (390 kr. pr. måned).

Er du pensionist, førtidspensionist eller på seniorpension har du adgang til et Pensionistkort Fyn Rundt, hvor du for 250 kr. pr. måned kan rejse frit i letbanen samt i busserne på hele Fyn og Langeland. 

Blandt øvrige rejsekort-tilbud er et ungdomskort (hvis du enten er studerende eller 16-19 år) samt fx rejsekort flex og rejsekort erhverv.   

Har du ikke et rejsekort, kan du købe enkeltbillet til letbanen (og FynBus) via webshop.fynbus.dk eller i appen Fynbus Mobilbillet.

Prisen for enkeltbillet (voksen) er 24 kr.  

Som udgangspunkt er det derfor klart billigere at benytte rejsekortet. Dog med undtagelse, hvis du er 16-25 år og dermed kan benytte UngOdense-billetten, som blot koster 10 kr.  

Hvor får jeg min billet?

Du kan bestille et rejsekort hjemmefra via rejsekort.dk. Du kan også få hjælp til at bestille et rejsekort enten i FynBus’ kundecenter eller i DSB’s kundecenter på Odense Banegård Center (medbring enten Mit-ID eller to slags ID (fx sundhedskort og kørekort). Rejsekortet koster 50 kr. i oprettelse.

FynBus’ Mobilbillet-app og webshop kan du naturligvis tilgå til hver en tid. Blandt andet finder du på alle letbanestationer særlige billetpostere, hvor du med din smartphone kan scanne en QR-kode og få direkte adgang til webshoppen eller til download af Mobilbillet-appen.

 

QR-koder til billetkøbOpslaget på læskærmen viser QR-koder til brug ved køb af billetter. Opslaget finder du på samtlige af letbanens perroner. 

 

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070