12. januar 2023

Billet til letbanen? Her er dit overblik

Du kan indløse billet til letbanen på flere måder:

Rejsekortet - nemmest og billigst

Med et gyldigt rejsekort har du altid en billet til letbanen. På alle letbanestationer er der standere til ind- og udtjekning. 

Tilmelding - nyhedsbrev fra Odense Letbane

Jo oftere, du bruger dit rejsekort, jo billigere bliver prisen pr. tur. (med mindre du har pendlerkort, hvor prisen er fast). Prisen (voksen) varierer fra ca. 13 til ca. 20 kr. pr. tur. Du sparer 20 procent ekstra ved at rejse uden for myldretiderne (start rejsen enten før kl. 07, mellem kl. 11 og 13, eller efter kl. 18).

Med rejsekortet bliver alle dine rabatter automatisk fratrukket.  

Hvilket rejsekort skal jeg vælge

Der findes en række forskellige rejsekort-typer. Dit personlige rejsebehov afgør, hvilket rejsekort der lige præcis passer til dig. For de fleste vil et rejsekort personligt med automatisk tank-op være en god, fleksibel løsning.

Er du pensionist, førtidspensionist eller modtager seniorpension, får du automatisk rabat på dine rejser. 

Pendlerkortet - billigst når du rejser ofte

Er du pendler og rejser (næsten) hver dag, så er et pendlerkort værd at overveje. Med et pendlerkort (voksen) kan du rejse frit med letbanen og i bybusserne for blot 13 kr. om dagen (390 kr. pr. måned).

Særligt pendlertilbud i juni, juli og august måned

OBS: I juni, juli og august kan du via FynBus' mobilapp eller webshop købe Odense Pendler-kortet til kun 199,- kr. pr måned. Det giver fri rejse med bus og letbane i Odense i hele den kalendermåned, som du køber kortet til. Læs mere om Pendler Odense-tilbuddet. 

Pendlerkort til pensionister

Er du pensionist, førtidspensionist eller på seniorpension koster pendlerkortet blot 214,50 kr. pr. måned. 

Pendlerkortet bestiller du via rejsekort.dk eller får det udstedt hos FynBus eller DSB på Odense Banegård Center.  

Med et Pensionistkort Fyn Rundt kan du for 250 kr. pr. måned rejse frit i letbanen samt i busserne på hele Fyn og Langeland. 

Blandt øvrige rejsekort-tilbud er et ungdomskort (hvis du enten er studerende eller 16-19 år) samt fx rejsekort flex og rejsekort erhverv.   

Køb af enkeltbillet

Har du ikke et rejsekort, kan du købe enkeltbillet til letbanen (og FynBus) via webshop.fynbus.dk eller i appen Fynbus Mobilbillet.

Prisen for enkeltbillet (voksen) er 26 kr.  

Som udgangspunkt er det derfor klart billigere at benytte rejsekortet. Dog med undtagelse, hvis du er 16-25 år og dermed kan benytte UngOdense-billetten, som blot koster 10 kr.  

Hvor får jeg min billet?

Du kan bestille et rejsekort via rejsekort.dk. Du kan også få hjælp til at bestille et rejsekort enten i FynBus’ kundecenter eller i DSB’s kundecenter på Odense Banegård Center (medbring enten Mit-ID eller to slags ID (fx sundhedskort og kørekort). Rejsekortet koster 50 kr. i oprettelse.

FynBus’ Mobilbillet-app og webshop kan du naturligvis tilgå til hver en tid. Blandt andet finder du på alle letbanestationer særlige billetpostere, hvor du med din smartphone kan scanne en QR-kode og få direkte adgang til webshoppen eller til download af Mobilbillet-appen.

 

QR-koder til billetkøbOpslaget på læskærmen viser QR-koder til brug ved køb af billetter. Opslaget finder du på samtlige af letbanens perroner. 

 

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070