13. januar 2023

Højere billetpriser i letbanen fra 15. januar

Med virkning fra 15. januar stiger priserne på rejser med letbanen (og busserne).

Har du rejsekort, stiger prisen med 1,50 kr. - fra 18,80 kr. til 20,30 kr. Dog er prisen 20 procent lavere uden for myldretiderne, og samtidig bliver den enkelte tur billigere, jo mere du rejser (med rejsekortet).

Prisen på en enkeltbillet til letbanen, som du køber via FynBus Mobilbillet-appen eller i webshoppen, stiger fra 24 kr. til 26 kr.

Et pendlerkort til letbanen stiger fra 384 kr. til 390 kr. pr. måned. Således er den procentvise prisstigning væsentlig mindre på pendlerkort (ca. 1,5 pct.) frem for enkeltbilletter og enkeltrejser med brug af rejsekort (ca. 8 pct.). 

Er du pensionist, førtidspensionist eller seniorpensionist har du adgang til et Pensionistkort Fyn Rundt, hvor du for 250 kr. pr. måned kan rejse frit med letbanen - og med busserne på hele Fyn og Langeland.

Det er FynBus, der som trafikselskab på Fyn og Langeland fastlægger taksterne i den kollektive trafik – hvilket i praksis omfatter bybusser, regionalbusser og letbane.

Generelt har priserne i den kollektive trafik været holdt nogenlunde i ro de seneste år. Denne gang er prisstigningerne dog mere markante som en direkte konsekvens af den senere tids øgede markedspriser på el og brændstof. 

Du slipper billigere hvis …

Hvis du er mellem 16 og 25 år behøver du ikke bekymre dig om højere priser. Du kan nemlig også her i 2023 købe den såkaldte Ung Odense-billet til bare 10 kr.

Ung Odense-billetten henter du via FynBus Mobilbillet-appen eller via FynBus’ webshop.

Hvis du er over 25 år, men ikke har noget rejsekort, så er prisreguleringen faktisk en god anledning til at få lavet et rejsekort – og på den måde slippe væsentligt billigere end de 26 kr. for en enkeltbillet.

Du kan bestille et rejsekort via rejsekort.dk – eller få hjælp til at bestille kortet, hvis du henvender dig hos FynBus eller hos DSB på Odense Banegård Center. Husk at medbringe Mit-ID eller to slags ID, fx sundhedskort og kørekort.

Læs mere om dine billetmuligheder

 

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070