2. maj 2024

Nu dækker rejsegarantien også leje af cykel og elløbehjul

Forestil dig, at din letbaneafgang er forsinket eller aflyst - og du er i fare for at komme for sent til din aftale. Heldigvis holder der en ledig Donkey Republic-lejecykel lige ved stationen. Du låser cyklen op - og når frem til din aftale i rette tid.

Men hvad med din udgift til cykelleje? Den kan du nu få refunderet.

Med virkning fra 1. maj er du og alle andre passagerer lidt bedre stillet, hvis bussen eller letbanen er mere end 20 minutter forsinket. FynBus udvider nemlig rejsegarantien, så det nu også er muligt at få refunderet udgifter til leje af cykel - foruden leje af elløbehjul samt kørsel i egen/privat bil.

Der er tale om udvidelse af FynBus' eksisterende rejsegaranti, hvor du hidtil har haft mulighed for at rekvirere en taxi og få udgiften refunderet, hvis betingelserne for rejsegarantien er opfyldte. Taxi-muligheden gælder stadig (op til maks. 350 kr.), men i mange tilfælde vil andre transportalternativer være mindst lige så effektive.

Ny og udvidet rejsegaranti

Derfor kan du nu leje et elløbehjul (fx Voi) eller en cykel (fx Donkey Republic) og få turen refunderet mod fremvisning/upload af kvittering.

Det er også nyt, at du kan køre i egen bil til din slutdestination. Her yder Odense Letbane refusion for kørsel (statens takst) på op til 50 km mellem start- og slutadresse.

For at få udbetalt refusion skal, betingelserne for brug af rejsegarantien være opfyldte. Du kan som udgangspunkt benytte rejsegarantien, hvis du oplever, at bussen eller letbanen er mere end 20 minutter forsinket.

HER kan du læse mere om rejsegarantien - og du finder også skemaet, som du skal udfylde for at søge refusion.  

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070