26. maj 2023

Ny, enkel og billig billet på vej

Odense Letbane og FynBus er på trapperne med en ny billetløsning, der gør det nemt og hurtigt at købe billet til letbanen og til busserne i Odense. Du får billetten ved at scanne en QR-kode med kameraet i din mobiltelefon – og dernæst swipe køb af billet via Mobile Pay. Herefter modtager du billetten via SMS.

TILMELDING - nyhedsbrev fra Odense Letbane 

Den nye billet, der får navnet ”Odense NU” er tilmed billig. Kampagneprisen i resten af 2023 er blot 15 kroner, hvis du er 26 år eller mere. Er du under 26 år, kan du rejse for blot 10 kroner via Ung Odense-billetten, som længe har været tilgængelig.  

Til sammenligning koster en almindelig voksen-enkeltbillet 26 kroner – og op til cirka 20 kroner, hvis du har rejsekort (op til cirka 15 kroner for pensionister med rejsekort).

”Formålet med Odense NU-billetten er at gøre det nemt og attraktivt at bruge både letbane og bus i Odense. Også for dem, der ikke normalt bruger kollektiv transport. Køb af billet skal være overskueligt og ubesværet – også selv om du ikke har et rejsekort,” forklarer Dan Ravn, adm. direktør i Odense Letbane.

Barriere ryddes væk

”Vi kan se, at det har været en barriere for mange, at de enten skal have et rejsekort eller downloade en app for at komme ud og køre kollektivt. Også for udenlandske turister er det en udfordring at indløse billet. Derfor håber vi, at den nye billetløsning vil gøre det let og intuitivt for alle at få en billet – uden at du skal planlægge noget hjemmefra.”

I forvejen er det nemt at finde letbanens afgange – der kører tog hvert 7,5 minut på hverdage i dagtimerne. Og med lidt større interval om aftenen og i weekenderne.

”Letbanen er enkel. Du ved, hvor den kører til og fra. Og du behøver ikke kende køreplanen – næste tog kommer altid inden for få minutter. En simpel billetadgang er den sidste brik, vi indtil nu har manglet for at gøre letbanen let og intuitiv for alle, der ikke har rejsekort eller FynBus-app,” forklarer Dan Ravn.

Scan. Swipe. Stå på.

Konkret indebærer billetløsningen, at tydelige røde mærkater med en QR-kode vil være at finde på letbanestationernes læskærme og tekniske bokse.

Du scanner QR-koden med kameraet i din telefon. Når kameraet har læst koden, klikker du videre til en webshop, hvor du vælger antal billetter og billettype – enten Odense NU (fra 26 år) eller Ung Odense (under 26 år). Du slipper for at oplyse, hvilken strækning du skal køre på, da du hele tiden befinder inden for samme zone i Odense.

Du bliver nu automatisk ledt videre til Mobile Pay, hvor du godkender betalingen – og straks efter får tilsendt et billet-link på SMS eller e-mail.

Du kan også betale med enten Visa/Dankort eller udenlandske kreditkort.

Al information om billetten på letbanestationerne vil være på både dansk og engelsk.

Rejsekort og pendlerkort gælder fortsat

”Vi håber og tror på, at dette her vil få endnu flere odenseanere, fynboer og andre gæster til at blive nysgerrige på byens nye transportmulighed. Vi har en måling, der viser, at kun hver tredje odenseaner indtil nu har kørt med letbanen. Dét tal vil vi gerne have højere op, og nu synes vi ikke længere, at der er nogen undskyldning for ikke at prøve det”, siger Dan Ravn med et glimt i øjet. 

Den nye Odense NU-billet erstatter ikke nogen af de allerede eksisterende billettyper. Du vil stadig uændret kunne bruge både rejsekort, pendlerkort eller FynBus’ Mobilbillet-app. Eksempelvis vil det for de fleste dagligt rejsende fortsat bedst kunne betale at bruge pendlerkort.

Odense NU har ikke en særlig rabat til pensionister. Prisen på 15 kroner svarer til, hvad pensionister med rejsekort i dag betaler for en enkelt tur.

Billetten gælder i 1 time og 15 minutter til både letbane og busser i Odense Kommune, og du kan tage op to børn gratis med på en enkeltbillet.

Odense Letbane forventer, at den nye billetløsning vil være klar til lancering i første halvdel af juni.

 

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070