Parkering Odense Syd med park & ride

Park & ride – gratis p-pladser lige ved letbanen

 

Vil du undgå trafikmylder og jagt på p-pladser i centrum, så er der flere muligheder for at stille bilen og hoppe på letbanen. Først og fremmest Parkering Odense Syd - tæt ved motorvejen i det sydøstlige Odense. 

Desuden er der i Tarup - i det nordvestlige Odense - et mindre parkeringsanlæg med plads til godt 60 biler samt aflåst, overdækket cykelparkering.

 

Parkering Odense Syd

Det største park & ride-anlæg ligger på Søndre Hospitalsvej 6 i Hjallese – tæt ved motorvejsafkørsel 50, Odense SØ. Anlægget har knap 800 gratis parkeringspladser rundt om letbanestationen Parkering Odense Syd.

Derudover er der handicap-parkeringspladser samt forskellige servicefaciliteter som elladestandere, videoovervågning, venteværelse med toilet og skærm, der viser afgangstider for fjernbusser. Desuden er der 75 cykel-parkeringspladser.

Ladestandere til elbiler

Få meter fra letbanestationen har Clever opstillet fem elladestationer med i alt 10 ladepladser, som kan benyttes enten med abonnement eller med enkelt ladning.

Fjernbusser

Fjernbusserne fra Fleet og FlixBus har stoppested i Odense ved Parkering Odense Syd - lige ved siden af letbanestationen. Således er det nemt at komme til og fra fjernbusserne med letbanen.

Private busser

Private busser, der ankommer med større grupper, kan parkere på grusarealet (markeret på kortet her). Bussen kan evt. sætte passagerne af på det langsgående af- og påstigningsområde tæt på letbanestationen og venteværelset (også vist på kortet) - og så derefter parkere bussen på grusarealet.

Turistbusser

Parkering Odense Syd må ikke benyttes som turistbus-terminal. 

Langtidsparkering?

Parkering Odense Syd er beregnet til korttidsparkering. Det er tilladt at parkere natten over eller i en weekend. Men anlægget må ikke benyttes til overnatning i autocamper eller campingvogn.


Oversigt - park & ride

 

Højstrup Station

I byens nordvestlige del ved Højstrup station - i krydset Rismarksvej-Højstrupvej – har Odense Kommune etableret et park + ride + bike-anlæg med 66 p-pladser plus en overdækket og aflåst cykelparkering med plads til 50 cykler.

Ofte stillede spørgsmål

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070